avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit teren inchiriat de la Primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit teren inchiriat de la Primarie

Buna ziua,
Am si eu o mare problema. In perioada 2008-2011 am avut un contract de inchiriere cu primaria pentru exploatarea unui teren agricol . Mi-am respectat termenii contractului ( adica mi-am platit chiria ) si in 2011 am predat terenul. In urma cu cateva zile am primit o instiintare de la primarie prin care m-i se solicita o suma de bani reprezentand impozit pe teren, conform cod fiscal, cu toate ca aceasta obligatie nu a fost stipulata in contractul de inchiriere. De asemenea in cursul anilor 2010, 2011, 2012 m-i sau eliberat certficate de atestare fiscale fara datorii , pe 0, pe care le-am depus la diferite institutii. Intrebarea mea este daca in aceste conditii descrise mai sus , trebuie sa platesc acesti bani ?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 15:48, 22 Aprilie 2013
Incepand cu 01.01.2007, persoanele care detineau teren inchiriat de la primarie, trebuiau sa plateasca impozit. Legea a fost data in 2006,cu incepere de la 01.01.2007, dar au inceput sa o aplice deabia in 2009, retroactiv impunandu-se cu 2007, contribuabilul platind si majorarile. Ciudat ca dvs, ati reziliat contractul cu ei si deabia acum v-au spus de impozit. Depuneti o cerere prin care aratati ca trebuia sa va instiinteze in perioada in care ati detinut, nu dupa 1-2 ani de la rezilierea contractului, urmand sa ii actionati in contencios administrativ. Instiintarea este de fapt somatie? Pt ca aveti posibilitatea sa o contestati. Sincer, nu trebuie sa achitati, pt ca nu il mai detineti terenul, daca inca aveati contract de inchiriere, da trebuia sa achitati, asa sa isi dea la scadere debitele, nu sa va ceara dvs sa achitati. Vedeti in baza carui articol va obliga?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz la contractul de concesiune !!!!! Maxtor_17 Maxtor_17 Buna seara, Am si eu o problema mai ciudata putin cu primaria din localitate asupra unui teren concesionat in anul 2005 . Taxa de concesiune pe anul 2005 a ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat retroactiv nairam63 nairam63 Mi-a fost reziliat retroactiv de catre primarie un contract de inchiriere teren. Mai exact contractul a fost reziliat retroactiv cu data de 21.02.2013. Din ... (vezi toată discuția)
Plata impozit cladire de catre chirias km km Societatea mea are din 2004 contract cu Primaria pentru inchirierea unei mici suprafete pe terasa unei piete (unde se afla amplasat un modul comercial ... (vezi toată discuția)