avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata impozit cladire de catre chirias
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata impozit cladire de catre chirias

Societatea mea are din 2004 contract cu Primaria pentru inchirierea unei mici suprafete pe terasa unei piete (unde se afla amplasat un modul comercial proprietatea societatii). Recent, am primit o adresa de la Primarie prin care mi se cere sa platesc o suma X reprezentand impozitul pe cladire (aferent acelei suprafete de pe terasa) pentru perioada 2007-2011. Din suma totala, peste 40% reprezinta majorari de intarziere. Inteleg obligativitatea platii acestui impozit (desi in contract aceasta obligatie revine locatorului), dar de ce sa platesc majorari de intarziere daca anterior nu am primit nici o instiintare de plata ? Exista legal posibilitatea sa platesc aceste majorari de intarziere ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri (sfaturi) !
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 16:57, 15 Octombrie 2011
Conform prevederilor Codului fiscal, obligatia de a declara si achita impozitul pe cladire va revenea dumneavoastra. Deci, cu toata parerea de rau, sunteti bun de plata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe un imobil al primariei platit de chirias alina burada alina burada daca pana acum nu am primit nici o instiintare de plata si in contract nu este stipulat acest lucru , sunt obligat sa platesc impozitul pe cladirea inchiriata ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere plata taxe si impozite lucasamuel lucasamuel Am un teren concesionat de la primarie. In februarie am platit redeventa si am beneficiat de bonificatie 10% . Acum am primit o instiintare de plata. Am ... (vezi toată discuția)
Taxa de clădiri/teren neimpusa de autorități apoi impusa după 5 ani giv giv Buna ziua. Am închiriat de la primărie din anul 2017 un garaj într-o parcare comuna unde se plătește o chirie anuala pe locul de parcare. Acum ... (vezi toată discuția)