avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE NEINCASATA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE NEINCASATA

Buna ziua
Pe scurt....mai poate fi recuperata acum in 2013 o pensie neincasata pentru luna iunie 2006?? Motivul neridicarii pensiei este lipsa titularului de la domiciliu in luna respectiva...Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:55, 22 Aprilie 2013
Legea 263/2010

ART. 120
(1) Sumele neincasate de catre pensionar, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul si/sau, dupa caz, drepturi restante de pensie, cuvenite si neincasate pana la deces, se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie.


Termenul general de prescriptie este de 3 ani.
Multumesc, insa pensionarul nu a decedat...e chiar vioi...doar ca a fost plecat si in luna respectiva nu a avut cine sa ii ridice pensia de la posta...apoi a facut o procura si le incaseaza si in ziua de azi...insa a ramas luna aceea neincasata. Acum a revenit si doreste sa isi ia banutii...se mai aplica acelasi termen de prescriptie?? Ca la cei decedati???
:stunned:
.......si/sau, dupa caz, drepturi restante de pensie....

Se aplica termenul general de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie persoana decedata Doina-Mariana Doina-Mariana Pentru o persoana decedata pe data de 2 a unei luni se poate incasa pensia si indemnizatia cuvenita decedatului pe parcursul unei luni intregi ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie persoana decedata dimihai dimihai Unchiul meu a decedat si nu a luat pensia pe luna in care a decedat. El nu are copii si nici sotie (era divortat). Intrebarea mea este daca altcineva poate ... (vezi toată discuția)
Deces, plata ultimei pensii alberta33 alberta33 Va rog daca 2 frati depun la casa de pensii locala cerere fiecare solicitand acelasi drept adica pensia pe luna in curs a tatalui lor decedat cui i se va ... (vezi toată discuția)