avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie si nu stiu clar in ce directie trebuie sa ma duc .#-o
Este vorba despre un apartament cu 3 camere intr-un bloc costruit ,de stat, in 1978.
Familia care a stat, in el, inaintea noastra ( si a achitat cateva rate catre stat), a fugit in Germania iar statul a luat acest apartament si l-a repartizat tatalui meu.

Tatal meu l-a achizitionat in rate , in baza legii 112 , achitand ultima rata acum cativa ani . Acum dorim sa il vindem, dar deoarece in acte apare aceasta lege ...valoarea pe piata este scazuta artificial ( dupa parerea mea).

Mi-as dori sa fac un act aditional la actul de vanzare cumparare intre stat si noi, in asa fel incat sa anulam legea 112 , care a fost invocata , pe nedrept , dupa parerea mea .:(

Ce ma sfatuiti in acest sens ? Sau ce pot face?

Multumesc mult !

Aura
Cel mai recent răspuns: maminalena , utilizator 16:18, 22 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Din cate stiu eu , iar aici va rog sa ma contraziceti daca nu este corect , legea 112 se refera la imobilele care au avut un proprietar , au fost nationalizate si apoi date spre vanzare/inchiriere altor persoane

Acest apartament nu a avut alt proprietar de drept ( doar statul care a construit blocul) , de aceea cred ca legea 10 /2001 , nu isi are rostul in acest caz.

Daca nu a avut proprietar ...cum s-ar putea revendica? De aceea ma gandesc ca acest apartament a fost incadrat gresit , la legea 112.

Da , tatal meu a fost chirias si apoi a cumparat acest apartament .

Multumesc frumos pentru interventie

Din pacate nu puteti anula prevederile legii 112. Valoarea de piata o dati dumneavoastra. Suma cu care a fost vandut la data respectiva nu conditioneaza suma cu care vreti sa vindeti acum.
Cel mult exista temerea retrocedarii catre fostul proprietar. Iar acest aspect poate sa duca la discutarea pretului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case nationalizate - cumpararea lor daca proprietarul a decedat eugentudosie eugentudosie buna ziua..am si eu o intrebare legata de legea retrocedarii caselor nationalizate.ex:parintii mei locuiesc intr o casa nationalizata pe legea 112/1995..doar ... (vezi toată discuția)
Retrocedare casa nationalizata ASKIM3GET ASKIM3GET Locuiesc intr-o apartament casa nationalizata de 23 de ani. Proprietarul a fugit pe vremea lui Ceausescu din tara, iar statul i-a confiscat apartamentul. Timp ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2009 cassy cassy legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la ... (vezi toată discuția)