avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zid comun fisurat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zid comun fisurat

Cum trebuie sa actionez, ce trebuiesa fac? Locuiesc intr-o casa tip duplex, iar vecinul de langa mine a construit mansarda peste etajul 1 al casei, modificand structura de rezistenta a acoperisului si supraincarcand zidul comun, astfei icat acest zid s-a fisurat pe toata lungimea casei. acu mi-eteama sa nu se darame peste noi, mai ales in cazul unui seism.Mentionez ca lucrarile s-au facut fara autorizatie de constructie. Nu am intervenit cu reclamatii la Inspectoratul in Constructii deoarece nu credeam ca zidul comun se va fisura si nici nu vreau sa fac necazuri nimanui, dar nici eu nu vreau sa ma trezesc cu casa in cap. Astept sfaturii si sugestii de la cei care se pricep. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Constructie alaturata pe zid comun? Bea1977 Bea1977 Buna seara, Detin o casa duplex construita in anul 1950 (aproximativ), constructie de structura P+Pod. Vecinul,(cu care avem zid comun) imi solicita acord ... (vezi toată discuția)
Daramare perete care nu afecteaza structura de rezistenta dislexic dislexic Buna ziua, Am inteles ca a aparut o reglementare relativ noua conform careia orice modificare in apartament trebuie avizata/autorizata etc., sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Modificare acoperis nidac nidac Am 1/2 duplex, care s-a construit in 1973. Dupa 3 ani cind deja acest 1/2 duplex era construit ca o casa cu acoperis normal(in 4 ape) viitorul vecin a ... (vezi toată discuția)