avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... daramare perete care nu afecteaza structura de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

daramare perete care nu afecteaza structura de rezistenta

Buna ziua,

Am inteles ca a aparut o reglementare relativ noua conform careia orice modificare in apartament trebuie avizata/autorizata etc., sub sanctiunea ca nu poti vinde respectiva locuinta, decat daca o aduci la starea de dinaintea intrarii in vigoare a legii.

In zilele care urmeaza vreau sa sparg un perete (dintre bucatarie si camara), perete din BCA - care nu afecteaza structura de rezistenta. Stiam ca astfel de modificari nu trebuie avizate/autorizate etc. pana cand am stat de vorba cu vecina care mi-a recomandat sa ma documentez in acest sens.

Cunoasteti o asemenea reglementare? Mai mult, pot fara nicio ingradire sa daram respectivul perete?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:26, 21 Aprilie 2010
Informati administratorul sau presedintele blocului, in scris, pentru orice modificare a apartamentului, chiar daca nu implica zidul de rezistenta. se va da aprobare . E ca sa nu aveti probleme , va scuteste de necazuri si cu cei de la primarie.. in caz de reclamatii.
Si daca blocul nu are asociatie de proprietari?
~ Conținut șters la cerere ~
Aici nu este vorba de zidurile comune, ci despre zidurile din apartamentul propriu pentru care nici administratorul, nici presedintele nu au a se amesteca in casa omului si nici sa dea aprobare, administratorul nici atat!

Pentru aceasta lucrare va trebuie numai autorizatia de la primarie, Serviciul Disciplina in Constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pereti de rezistenta sau nu? m.belu m.belu Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament Costina23 Costina23 Buna seara! Am cumparat un apartament prin prog Prima Casa si as dori sa pun in camara de langa bucatarie aragazul si chiuveta. In camara am aerisire ... (vezi toată discuția)
Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)