avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs fara garantie concreta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs fara garantie concreta

Buna ziua,

Am patit astfel :
-m-am hotarit sa cumpar un aparat de aer conditionat , si am gasit de la firma X , cu 5 ani garantie aparat/10 ani garantie compresor .
-pentru ca era dubios , m-am adresat la firma locala Y , autorizat pentru aprovizionare si montaj si am intrebat daca este adevarat , daca este ceva conditii speciale ? ; mi s-a spus ca este ok ; nu am martori sau documente pe asta .
-am facut comanda ; ei au emis factura si pe factura au scris "Aparat AC 12000 marca X " ; nu au scris modelul ; am intrebat si mi-au spus ca acesta este uzanta , asa este normal ; nu am martori si am semnat asa factura , fara model scris.
-dupa 3 zile , a venit aparatul si firma locala Y a montat; dupa ce a fost spinzurat in perete , am observat ca este alt model decit ce am comandat , un model inferior . ; motajul executat corect , am semnat contract de montaj
-la terminare lucrare , mi s-a predat contract de garantie , unde este o clauza , ca pentru pastrare garantie , in fiecare an trebuie sa vina firma , sa faca revizie , eu sa platesc , si apoi ei pun stampila si semnatutura pe certificat garantie ; certificat garantie are 10 casute pentru a fi stampilate si semnate . Costul unei revizii este de 12 % di valoare aparat .

Ce as putea face in acest caz ? Este legal sa fie conditionata garantia ? Este legal ca mi-au adus alt model ?

Alte discuții în legătură

Nu recunoaste factura si marfa .... ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua, Lucrez la o firma de distributie, pe data de 12.10.2013 am livrat catre firma x marfa + factura la termen de 30 zile. Firma x a semnat si ... (vezi toată discuția)
Expertiza valabila? irinu irinu In 2009 am solicitat o expertiza extra judiciara pentru un teren proprietate personala expertul X mia facut o schita destul de buna dar datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Litigii intre firme ajutor va rog goldstar9 goldstar9 Daca firma lui X incheie cu Y un contract de prestari servicii(3 exemplare 2 la X unu la Y)(in valoare de 10.000lei) si primeste avans de 2000lei. Y reziliaza ... (vezi toată discuția)