avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigii intre firme ajutor va rog
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigii intre firme ajutor va rog

Daca firma lui X incheie cu Y un contract de prestari servicii(3 exemplare 2 la X unu la Y)(in valoare de 10.000lei) si primeste avans de 2000lei. Y reziliaza contractul (in scris semnat de ambele parti, DOAR SEMNAT fara stampila )dar nu inapoiaza banii de avans (in contract scrie ca trebuie sa inapoieze banii in termen de 4 zile in caz contract vor curge penalitati de intarziere pe fiecare zi). In cazul in care X castiga procesul cum inapoiaza Y banii ? El spune ca nu are nici un leu.Cum il poate obliga instanta sa plateasca daca firma lui Y nu are bani.
In momentul in care Y a facut cererea de reziliere a contractului , X trebuie sa trimita factura pentru rezilere si sa inregistreze in contabilitate factura?
Y il acuza pe X ca l-ar fi inselat sa semneze contractele , cum se poate dovedi asa ceva?Afirma ca nu a primit nici un ban(avansul) chiar daca a eliberat factura si chitanta pe ei.( SUNT SEMNATE DE EL)
Are sanse X sa castige din ce v-am spus aici?ASTA E CEA MAI IMPORTANTA INTREBARE , contractele au fost DOAR SEMNATE DE ADMINISTRATORI nu si stampilate .!!!!!AJUTOR VA ROG.
Buna ziua,
Daca exista o hotarare judecatoreasca prin care Y este obligat sa inapoieze banii lui X, mergeti cu hotararea respectiva la un executor judecatoresc pentru a-l executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract ajutor va rog goldstar9 goldstar9 Buna ziua , daca firma X a incheiat un contract de prestari servicii cu Y si primeste un avans de 1500lei , isi indeplineste jumatate din obligatii adica ... (vezi toată discuția)
Problema leasing alincons alincons Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere ( asa se numeste, nu contract de leasing ) pentru o masina, in 2009. Sunt in imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de inchiriere - cesiune Crispy Crispy Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dvs., daca se poate sa ma ajutati : asadar, voi expune cat mai pe scurt situatia : in 2006 am incheiat un contract ... (vezi toată discuția)