avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie agent vanzari pentru perioada pe proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie agent vanzari pentru perioada pe proba

Buna ziua
Am fost la un interviu pentru postul de agent vanzari.Mi s-a spus ca trebuie data o garantie de 200 de euro pentru o perioada de 15 zile, perioada in care o sa fac un training.Garantia este pentru masina pe care o primesc ca sa fie ei siguri ca nuo livesc etc.Intrebarea mea este: este legal sa se ceara o asemenea garantie atata timp cat nu am gestiune?
Cel mai recent răspuns: alexm91 , utilizator 19:05, 22 Aprilie 2013
Si masina constituie un bun aflat in gestiune ... prin urmare, ei constituie garantia pentru folosinta masinii ...
Da ok pt masina dar ei dupa 15 zile au zis ca imi dau garantia inapoi.practic dupa ce se termina training-ul. Mie imi este frica sa nu fie o teapa si sa dispara cu banii mai ales ca firma nu este din orasul meu
1. Garantia se opreste in baza unui contract de garantie si va fi de minimum un salariu şi de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depăşi valoarea bunurilor încredinţate.
Garanţia în numerar se reţine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o lună, după caz. Dacă, din cauza altor reţineri, ratele în contul garanţiei în numerar nu pot fi reţinute, gestionarul este obligat să le depună. ... art.12 si 13 din Legea nr.22/1969.

2. Training de obicei este platit de catre angajator si nu de salariat ...

3. La prima vedere, cred ca este ceva nelegal aici ... :(
Si mie imi este teama ca este ceva in neregula.Garantia este pentru masina nu pt training si trebui data integral in baza unui contract.ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
alexm91, utilizator
Din punctul meu de vedere, eu nu as da asa ceva ... este contrar legii mentionate mai sus.

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantie materiala gestionar mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! ati putea sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul retinerii garantiei materiale pt. gestionari? Mai e valabila cota de 1/10 din salariu ? ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala buiavasi buiavasi Buna ziua! As dori sa imi precizati si mie care este procentul pt retinerea garantiei materiale in cazul gestionarilor si la ce se aplica la salariul de ... (vezi toată discuția)