avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contractare autor-cetatean non EU
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contractare autor-cetatean non EU

Buna ziua!

Daca aveti cunostinta despre acest subiect, va rog sa-mi confirmati daca si in ce conditii pot, in calitate de persoana juridica romana, sa recurg la serviciile unui autor-cetatean non EU.
Aceasta formula, colaborarea in baza contractului de drept de autor, il va face sa isi plateasca singur taxele si impozitele pentru tara lui? sau firma noastra va trebui sa ii vireze contributiile sociale?
Va putea solicita viza pentru Romania in baza acestei colaborari?
Va putea sa ne devina asociat in firma?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi,
Umbra Veche
Cel mai recent răspuns: umbra_veche , utilizator 01:52, 29 Aprilie 2013
sa inteleg ca, contractul va fi guvernat de legea romana.

in acest caz daca nu se stipuleaza nimic in contract, plata obligatiilor catre stat cuvenite din dr. de autor ii revine autorului. Este treaba lui sa-si plateasca obligatiile fiscale in tara sa.

in alta ordine de idei ar trebui sa vedeti totusi carei legi straine i se supune autorul, si in ce masura neindeplinirea obligatiilor contractuale stabilite de contract sub legea romana, pot fi usor de executat in tara din care provine autorul. In cazul in care executarea acestor obligatii nu este posibila, sau este f greoaie, ar fi mai bine sa incheiati contractul in baza legii statului din care provine autorul.

cereti sfatul unui avocat ptr ca asemnea probleme nu pot fi rezolvate pe forum.
Multumesc frumos, edipav! :strong:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unei sentinte civile pentru nerespectarea programului de vizitare hasan hasan Buna ziua. Un prieten cetatean turc a divortat de sotia lui,copilul rezultat in urma casatoriei fiind incredintat mamei printr-o sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Contributii la bugetul de stat iselina iselina Buna seara, Spuneti-mi va rog ce pot face daca angajatorul nu mi-a platit contributiile la bugetul de stat de 3 ani? Vreau sa plec in alta parte si am ... (vezi toată discuția)
Plata contributii cas, cass fritache fritache Buna ziua, Potrivit codului muncii art. 40 (f), angajatorul este obligat sa plateasca toate contributii si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa ... (vezi toată discuția)