avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

al 13-lea salariu

din cate stiu eu ,al13-lea salar trebuia sa eie prevazut,si a fost,in bugetul pe 2008.de ce declara dn.Pogea ca e un efort bugetar?V-as ruga sa-mi spuneti daca am dreptate sau nu.
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 09:15, 5 Martie 2009
Da, al 13-lea salariu a fost prevazut in Legea bugetului de stat pentru anul 2008.
Art.28 alin.1 din Legea bugetului de stat pe anul 2008, legea nr. 388/2007 prevede ca, plata premiului anual aferent anului 2008 pentru personalul din institutiile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv pentru personalul aferent activitatilor de pe langa unele institutii publice finantate integral din venituri proprii, se efectueaza din prevederile bugetare pe anul 2009, incepand cu luna ianuarie 2009.
Asta numai daca sunt bani...Pot sa prevada in exercitiul financiar a anului 2009 aceasta suma,dar daca bani nu sunt,ce faci. Dai guvernul in judecata si la un eventual cistig va fi obligat sa-ti dea bani. Si la fel daca nu are bani ce faci. Executi silit statul...In tara asta trebuie sa se mai si munceasca...Trebuie sa se mai respecte si legile si sa mai renuntam la a mai cere...Domnul Pogea are dreptate. Vor primi toti bugetari al 13 lea salariu incepind din martie,daca vor fi bani,spun eu. La momentul de fata nu sunt bani nici pentru salarii. Propun ceva. Lege sa confiste veniturile realizate de toti liberali in perioada guvernata de ei si aici ma refer la perioada1996-2000 si 2004-2008. Doar a celor care au ocupat functii:D. Si-au batut joc de banul public iar acum petrec bine mersi.X-(
cu tot respectul,dvs. habar nu avet cit se lucreaza in unele institutii bugetare(de la 300 de ore un sus peste normal ,anual,ore care nu se remunereaza in nici un fel),acest lucru datorindu-se legislatiai nationale si europene,legislatie cu cerinte absurde pt. omul de rind,legislatie intortochiata datorata guvernantilor care iau lunar zeci de mii de lei de la noi.Probabil stiti ca unele programe informatice care ar trebui sa functioneze ca un tot unitar nu fac deloc acest lucru,iar pe linga aceasta e si ce am spus mai sus,iata de ce vrem plata mai mare.LUCRAM FFFFFFFFFFFF MULT DATORITA CONDUCERII TARII SI SISTEMELOR INFORMATICE FFFFFFF PROASTE,SISTEME PT A CAROR TINERE IN FUNCTIUNE CINEVA BAGA IN BUZUNAR FFFFFFFFF MULTI BANI.DAR NOI LUCRAM.V-as intreba cit s-a cistigat la particular in 2008"?Eu va spun ca s-a cistigat(in unele locuri)dublu fata de cei din institutiile bugetare(cei cu functii de executiue,care efectiv se lovesc de problemele legislative ala tarii).CREDEM CA MERITA SA FIM PLATITI!SCLAVIA S-A ABOLIT ACUM CATEVA SUTE DE ANI!
filipstelian a scris:

Asta numai daca sunt bani...Pot sa prevada in exercitiul financiar a anului 2009 aceasta suma,dar daca bani nu sunt,ce faci. Dai guvernul in judecata si la un eventual cistig va fi obligat sa-ti dea bani. Si la fel daca nu are bani ce faci. Executi silit statul...In tara asta trebuie sa se mai si munceasca...Trebuie sa se mai respecte si legile si sa mai renuntam la a mai cere...Domnul Pogea are dreptate. Vor primi toti bugetari al 13 lea salariu incepind din martie,daca vor fi bani,spun eu. La momentul de fata nu sunt bani nici pentru salarii. Propun ceva. Lege sa confiste veniturile realizate de toti liberali in perioada guvernata de ei si aici ma refer la perioada1996-2000 si 2004-2008.

:offtopic:
Eu propun sa ne lasati cu mesajele de tip comunist si va aduc la cunostinta ca acordarea premiului anual este prevazuta prin lege. Lege care trebuie respectata!
Daca nu cunoasteti actele normative si doriti sa scrieti comentarii politice, intrati pe un site unde se discuta politica si unde, eventual, i se aduc elogii domnului Pogea.

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu CRISDIDA CRISDIDA stie cineva sa-mi spuna care este temeiul legal potrivit caruia se calculeaza al 13-lea salariu pentru angajatii bugetari? (vezi toată discuția)
Baza legala pt retineri andreeaz andreeaz ce act normativ precizeaza faptul ca pentru premii, al 13 lea salar se retine cotele....si cum se calculeaza al 13 lea salar...se are in vedere doar salarul de ... (vezi toată discuția)
Acordare al 13 lea salariu rodicavr rodicavr va rog un raspuns pentru urmatorul caz: am lucrat tot anul calendaristic 2008, inclusiv in ianuarie 2009 pana in data de 14 la o institutie bugetara. am ... (vezi toată discuția)