avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fortare intocmire cerere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fortare intocmire cerere

Buna seara! lucrez intr-o institutie privata de invatamant,ca secretara, iar avocatul angajat al acestei institutii imi solicita sa completez cate o cerere tip pentru fiecare elev care nu a achitat ratele scolare.Mentionez ca imi solicita sa completez cererea tip cu urmatoarele date: - numele si prenumele pers. debitoare, domiciliu, an scolar, grupa, specializare, rate restante;
- la mentiuni: "intocmit de numele si prenumele in clar ale pers. care a completat doc. si semnatura".(adica numele meu ca secretara).
Mie nu imi suna deloc legal aceasta solicitare din partea avocatului,atata timp cat elevul debitor nu solicita nimic si cererea nu eset semnata de acesta, va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:39, 23 Aprilie 2013
Adresati in scris cabinetului de avocat o cerere ca sa va raspunda in scris temeiul legal al solicitarii sale.
va multumesc pt raspuns, i-am transmis avocatului printr-un email ca legal o cerere se completeaza de catre solicitant , dar tot insista sa ii trimit cererile completate de mine cu acele date si insista ca eu nu completez cererile in numele elevilor atatta timp cat mentionez mai jos ca eu am completat cererea.Cu toate acestea, nu sunt de acord atata timp cat prin cerere nu se solicita nimic....practic, i-as da cereera cu datele elevului iar la "va rog sa-mi aprobati:......................................." cerera va ramane cu randul liber, probabil avocatul doreste sa scrie ulterior ceva acolo.
Nici eu nu inteleg ce vrea.
Ar fi bine sa va dea numar de inregistrare la cerere sau sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Sa va raspunda in scris.
Nu mi se pare corect sa cereti ceva ( nici nu stiti ce) in numele cuiva fara sa fiti imputernicita de respectivul elev in numele cui cereti.
Directiunea ar trebui sa ceara elevilor care inregistreaza restante sa plateasca sau sa completeze acele cereri.
da, asa consider si eu de cuviinta, numai elevul isi poate intocmi o cerere, am uitat sa va spun un lucru, avocatul doreste sa ii dau cererile cu nr de inregistrare, deci eu o completez cu datele elevului, fara a solicita ceva, eu o semnez ca am prelucrat-o si tot eu ii voi da nr de inregistrare; semnez ca am prelucrat o cerere fara obiect? eu consider ca daca fac acest lucru, risc sa intru sub incidenta codului penal, puteti va rog sa imi spuneti unde gasesc o reglementare juridica in privinta intocmirii si prelucrarii unei cereri? va multumesc!

Alte discuții în legătură

Detin o masina care nu mi-a apartinut niciodata?! zulg zulg Am fost sa platesc la finante impozitul la masina mea. Imi spun de acolo ca nu pot sa primeasca banii, ca reiese din baza de date ca detin o Dacia 1310, ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplătit neînregistrat în biroul de credit de_pratto de_pratto Buna ziua! am facut un credit ipotecar comun cu fosta mea sotie, de care am divortat, pentru un credit ipotecar in 2013. Nu am mai putut plati si am renuntat ... (vezi toată discuția)
Recuperare top factoring. mă pot opune prelucrării datelor cu caracter personal? ionuthau ionuthau buna ziua as dori un ajutor un raspuns referitor la top factoring am avut un abonament la orange pana in anul 2014 care nu am mai platit pe motivul ca am ramas ... (vezi toată discuția)