avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit ipotecar neplătit neînregistrat în Biroul de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Credit ipotecar neplătit neînregistrat în Biroul de Credit

Buna ziua! am facut un credit ipotecar comun cu fosta mea sotie, de care am divortat, pentru un credit ipotecar in 2013. Nu am mai putut plati si am renuntat si la rate si la casa. Intre timp casa a fost vanduta la licitatie catre alta persoana. Am facut in 2016 o cerere a situatiei catre Biroul de Credit ptr a afla situatia exacta. Apare in dreptul contului:''cont platit complet, in afara bilantului"', iar la desfasurator apare: ''cont cumparat de un alt creditor''. Am primit in august 2017, o informare prin sms ca mi s-a pus poprire pe cont ptr aceeasi suma a creditului ipotecar, din partea unui Birou Executor Judecatoresc. Intrebarea este: Daca in Biroul de Credit apare suma datorata zero, de ce BEJ imi face poprire pe cont? Mai sunt daor daca BC imi spune ca nu am nici o datorie?
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: de_pratto , utilizator 16:58, 21 August 2017
Buna ziua!
Sistemele de tipul Biroul de Credit au ca scop "evaluarea solvabilităţii, a reducerii riscului la creditare şi a determinării gradului de îndatorare a debitorilor persoane fizice".
Faptul ca datele dumneavoastra nu figureaza in Biroul de Credit nu echivaleaza cu faptul ca nu aveti creante.
De exemplu, este posibil ca anumite date sa fi fost sterse ca urmare a faptului ca au fost inscrise cu nerespectarea obligatiilor Participantilor a prevederilor legate de prelucrarea datelor cu caracter personal. Datele inscrise cu nerespectarea obligatiilor de catre Participant vor fi sterse, dar asta nu inseamna ca se sterge efectiv datoria, in raportul debitor-creditor(se sterge informatia despre existenta datoriei, nu si datoria in sine).

Totusi, daca stiti ca ati platit integral sumele datorate, mergeti la banca pentru a solicita clarificari - daca e cazul, faceti o contesttie la executare.

Cu stima,
Dar pe acel raspuns de la BC apare ca este creditul platit complet si sume datorate zero, inclusiv restante. Am inteles ce spuneti si dvs, dar atata timp cat eu nu am fost informat legal de aceasta datorie, trebuie sa existe o creanta. Unde exista acea creanta? Firma este o firma externa si stiu ca atata timp cat se externalizeza un credit catre o firma externa, nu are drept de executare silita. Eu nu am platit integral. Am doar raspuns ca acel credit a fost vandut catre alt creditor si am datorie zero, inclusiv restante zero.Eu nu am fost informat de aceasta datorie. Mi s-a pus efectiv poprire pe cont fara sa ma instiinteze. Nu exista nicaieri semnatura ca am primit instiintarea de plata de la acest BEJ. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
de_pratto, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card debit închis. Gabriel_onefm Gabriel_onefm Bună ziua. Soția mea a avut un card de salariu cu overdraft din 2011 pana în 2014. În 2014 am decis sa îl închidem. În ziua închiderii am făcut ... (vezi toată discuția)
Pot cere prescrierea datoriilor? livstroe livstroe Buna ziua, Vin cu o intrebare in speranta ca ma vor lumina colegii de forum si o sa incerc sa descriu cat mai detaliat situatia mai jos. In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Caz concret ; am o poprire pe numele meu care este data la b.e.j ... skayboy19 skayboy19 Caz concret ; Am o poprire pe numele meu care este data la B.E.J X pentru care mi se retine 30/33%, intre timp mi se mai pune o poprire de la B.E.J Y, e ceva ... (vezi toată discuția)