avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Caz concret ; Am o poprire pe numele meu care este ...
Discuție deschisă în Executare silită

Caz concret ; Am o poprire pe numele meu care este data la B.E.J ...

Caz concret ;
Am o poprire pe numele meu care este data la B.E.J X pentru care mi se retine 30/33%, intre timp mi se mai pune o poprire de la B.E.J Y, e ceva normal le suport sunt constient ca trebuie achitate ...
Mi se faca plata salariului , mi se retine din salariu, de 2 ori ( 30,33%) la B.E..J Y nu i se vireaza in cont nimic ... La randul lui B.E.J Y imi pune sechestrul pe autoturism care efectiv valaoreaza mai mult decat creanta pe care o am ..
Discut Cu B.E.J Y si ai spun ca mie mi se retine de la banca .... nu sunt crezut ca el nu are nimic in cont ...
Discut la banca , banca imi spune ca in ordinea instaurarii popririlor se face plata , adica tot ce inseamna sume intrate in cont vor merge prima data la B.E.J X, apoi cand se va finaliza poprirea , sumele vor merge la B.E.J Y, si ca tot in acest timp B.E.J Y TREBUIE SA SE PUNA DE ACORD CU B.E.J X ca sa i faca si lui plata.
Pentru ca banca nu are ce sa faca ... nu poate aloca ea sumele separat in fiecare cont de B.EJ....
B.E.J Y ma roaga pe mine sa discut cu banca sa le spun sa le vireze si lor bani in cont ...
Eu sunt la mijloc .. nu vreau sa ma victimizez ,, nu vreau sa fug de aceste creante... doresc sa le rezolv dupa o perioada mai instabila ..
Intrebarea mea B.E. J Y a procedat corect ca mi a pus sechestru pe automobil ?
Avea dreptul sa o faca fara stirea mea ?avand in vedere ca autoturismul valoreaza mai mult decat creanta datorata ....
Adica daca circulam cu auto pe domeniul public si eram oprit de un echipaj de politie efectiv ramaneam ca in filmele cu prosti ca imi opresc talonul sau alte cele ..
Va rog daca este posibil sa ma ajutati , luminati cu un raspuns ..
ce as trebuii sa fac ? cum sa rezolv aceasta situatie ?
Ma depaseste total ....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 4 Noiembrie 2020
banca nu trebuia sa va retina niciun ban, daca tot ce va intra in cont e din salariu. Retinerile se fac la sursa, angajatorul trebuia sa va retina 1/2 din salariu si sa vireze celor 2.
bej y sa trimita instiintare catre angajator prin care il instiinteaza ca s-a dispus infiintarea popririi pe salariu dvs si ca are obligatia sa vireze parte din salariu catre el.
x sa trimita instiintare la banca sa nu va retina si banca din salariu, ca ii vin bani din salariu.
dvs puteti face contesttie la executare ca vi se retine de doua ori cate 1/3 pt un singur creditor.
sechestru e legal , nu aveti ce ii face.
puteti face o intelegere cu creditorul prin bej y ca platiti o suma in rate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire banca si angajator aurelian_pena aurelian_pena buna ziua. situatia este urmatoarea. am la Piraeus bank un credit neachitat, cu ordin judecatoresc de poprire. luna trecuta mi-a venit de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Poprire Alex04041982 Alex04041982 Buna seara.am o poprire pe card de la un ifn,ajunsa la b.e.j. eu luna aceasta sent in concediu medical(deci primesc indemnizatie de asigurari , nu salariu) asi ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de ... (vezi toată discuția)