avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru credite neachitate; prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru credite neachitate; prescriptie

din 2009 nu mai lucrez si am 53 de ani. de 4 ani nu am mai putut plati cele 9 credite pe care le-am luat cu sotul. 2 de nevoi personale si celelalte carduri de cumparaturi.
Au venit la usa unii de la firma de recuperare si au tras din umar cand au vazut situatia>locuim intr-un camin de nefamilisti cu chirie, avem restanta 7800 ...
Zilele trecute au trimis o hartie de executare silita la adresa tatalui meu deoarece eu aveam domiciliul stabil acolo, dar nu am locuit acolo.Nici cand am luat creditele nici azi. Tata a facut infarct, e batran, bolnav la 78 de ani nu-i lipsesc amenintarile recuperatorilor care au dat telefoane pe la vecini ca sa intrebe daca intr-adevar nu locuiesc acolo.
Intrebare>pot sa-l execute pe dansul?
Ce vor face cu mine din moment ce nu am venituri , nici bunuri...
Daca firma de recuperare m-a gasit la caminul de nefamilisti si a vazut care este situatia ... ce a mai cautat la adresa tatalui meu...chiar daca eu aveam acolo domiciliul stabil, dar aveam flotant acolo unde m-au si gasit si unde am locuit si cand am luat creditele.
Dupa cat timp se vor prescrie? Ca sa mor linistita...
Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 17:45, 23 Aprilie 2013
Se prea poate sa se fi implinit deja termenele de prescriptie...
Tatal are casa proprietate ? Daca da, ati putea sa vorbiti cu el sa vanda copiilor dvs. Nu tata va fi executat silit pt datoria dvs, dar dupa decesul tatalui dvs , se pot indrepta impotriva casei daca dvs o mosteniti.

Nu-i mai luati in seama si nu va mai faceti griji.

daca erati majora la momentul creditarilor, tatal nu are nici o treaba cu dvs. DOAR, dupa decesul acestuia, s-ar putea cere de catre recuperatori partajarea succesiunii (daca o acceptati) in scopul de a se infrupta din cota ce va revine dvs din mostenire. La acest moment, vizita facuta tatalui e doar presiune psihologica si impresie artistica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca a unui decedat ContSters301939 ContSters301939 Buna seara , Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)
Datorie fost concubin decedat alina_25 alina_25 Fostul concubin al unei cunostiinte decedat in 2010 a luat de la banca un credit de nevoi personale credit fara giranti sau garantii imobiliare de parca ... (vezi toată discuția)
Pretentii asociatie proprietari - proprietar decedat AOana C AOana C Buna ziua. Tatal meu a decedat in septembrie 2016. Am vazut acum pe portal.just.ro ca Asociatia de proprietari de care apartinea cu locuinta pe care o avea ... (vezi toată discuția)