avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie fost concubin decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie fost concubin decedat

Fostul concubin al unei cunostiinte decedat in 2010 a luat de la banca un credit de nevoi personale credit fara giranti sau garantii imobiliare de parca 10.000 euro in 2008 intre timp acesta a decedat de cauze naturale (infarct) in 2010.Creditul desigur n-a mai fost platit .
Problema este urmatoarea acesta avea adresa de pe buletin la adresa concubunei acsteia ii sosesc tot felul de scrisori de amenintari de la firme de recuperari eu i-am zis ca pur si simplu sa le arunce la gunoi ea nefiind deloc implicata in acel credit dar nu stiu daca i-am zis exact bine.
Intrebarea mea este poate aceasta avea probleme de la creditul luat de fostul concubin doar pentru faptul ca avea domiciliu la aceeasi adresa cu ea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Consultant , Avocat 10:59, 22 August 2014
Nicidecum, pentru simplu fapt ca a avut domiciliul stabilit la dumneaei nu o obliga cu absolut nimic fata de debitul persoanei cu care a trait in concubinaj.
Doar ca sa scape de stresul "domnilor" recuperatori, cunostinta dvs. ii poate notifica pe acestia despre decesul concubinului, atasand copia certicatului de deces. Doamna in cauza nu poate fi amenintata de catre recuperatori, neavand nici o calitate contractuala(garant/codebitor) si nici nu poate fi executata silit. Faptul ca"mortul" a locuit la adresa respectiva nu are nici o relevanta.
Nu o obliga la nimic, sa ignore notificarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc sau nu rata la banca??? i_u_l_i_a_n_a i_u_l_i_a_n_a Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Concubinaj-in caz de decesul unuia ,drepturi la mostenire al celuilalt. luducornelia luducornelia Socrul meu traieste in concubinaj.Sotul meu este singurul copil al socrului meu.In cazul decesului socrului meu, concubina are drept la mostenirea bunurilor ... (vezi toată discuția)