avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Redeventa teren concesionat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Redeventa teren concesionat

Cheltuiala inregistrata in cont 612 este deductibila la calculul impozitului pe profit daca acest teren nu aduce venituri deocamdata ?
A fost concesionat conform contract incheiat cu o primarie pe o perioada de 49 ani, cu plata unei redevente trimestriale la cursul EURO al BNR de la data platii.X-(
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 11:40, 23 Aprilie 2013
Buna ziua,

Potrivit art.21, alineatul 1 din CF, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.
Daca in acest timp faceti dovada ca investiti in legatura cu aceasta concesiune in vederea obtinerii de venituri impozabile viitoare, in opinia mea puteti deduce aceasta cheltuiala.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli chiria, combustibil autoturism conducere Cata_68 Cata_68 Buna ziua, Am si eu o intrebare In contractul de mandat al directorului general este specificat ca are dreptul la cheltuieli cu combustibilul. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, cheltuiala deductibila? romulusmaier romulusmaier vreau sa intreb daca pensia alimentara este cheltuiala deductibila din venitul realiza (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru deducere impozit pe profit pauloo77 pauloo77 Am un SRL si am un contract de comodat pentru un sediu secundar intr-o locuinta personala P+1 in care nu locuiesc si nu am domiciliul acolo. Intrebare: Sunt ... (vezi toată discuția)