avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprirea are treaba cu prima?
Discuție deschisă în Executare silită

Proprirea are treaba cu prima?

Buna ziua,

Am proprire pe salariu si de paste urmeaza sa luam o prima din partea firmei.

Va rog sa imi spuneti daca prima intra si ea in Proprire?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Irina1985 , utilizator 14:27, 24 Aprilie 2013
Pe tot venitul net , inclusiv prima .
Totodata va rog daca imi poate explica cineva ultimul punct :
Executarea silita prin poprire nu se poate desfasura asupra urmatoarelor sume:

cele destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege si asupra carora debiorul nu are drept de dispozitie;
celor ce reprezinta credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii internationale, in vederea derularii de proiecte ori programe;
cele ce au ca destinatie plata drepturilor salariale pentru o perioada de cel mult 6 luni de la data infiintarii popririi.
Se refera la situatia in care tertul poprit este angajatorul (societatea ) si are ca scop protejarea persoanelor angajate plata salariilor etc.

Poprirea in cazul persoanelor fizice se realizeaza pana la acoperirea integrala a obligatiei materiale. Suma retinuta nu poate depasi 1/2 din venit.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Irina1985, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire finantele locale impexreval impexreval se poate transfera titlul de proprietate catre o firma noua sau catre persoana fizica in cazul in care avem poprire pe cont de la finante si avem spatii ... (vezi toată discuția)
Poprire pe bursa privata AndaBrailean AndaBrailean Se poate pune poprire pe bursa privata primita de un student de la o societate comerciala? (vezi toată discuția)
Poprire pe salar Kjancsy Kjancsy vreau sa aflu daca popr ire pe salar se aplica si la alte venituri ?? Multumesc !! (vezi toată discuția)