avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort; pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort; pensie de intretinere

sotul m-a parasit acum 4luni a plecat cu altcineva ,doresc sa divortez , el nu mai are loc de munca pot primi pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 10:43, 23 Aprilie 2013
Dvs? Nu!
Daca aveti copii rezultati din casatorie acestia pot primi pensie de intretinere.
chiar daca nu mai are loc de munca
Raspunsul meu catre dv este corect numai in masura in care solicitati pensie ptr copilul minor.

in aceasta situatie, instanta va lua ca punct de reper in stabilirea pensiei de intretinere salariul minim pe economie,cuantumul pensiei se va calcula pana la o patrime din acest salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei alimentare ValentinTudor ValentinTudor Am fost casatorit 4 ani, in timpul acestei casatorii nascandu-se un copil. Am divortat, iar prin hotararea de divort s-a stabilit ca pensie alimentara suma de ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters100097 ContSters100097 Sunt divortata si am un copil.Tatal copilului nu munceste.Ar trebui sa primeasca copilul pensie alimentara?Daca ar munci cat la suta din venit revine ... (vezi toată discuția)