avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documente necesare pentru fi declarat platitor de TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documente necesare pentru fi declarat platitor de TVA

Buna ziua,
Am cumparat o societate (SRL) in urma cu o luna de la un alt administrator.
S-a facut cesiunea partilor sociale si tot ceea ce este necesar pentru ca eu sa devin noul administrator al firmei.
Initial firma a fost platitor de TVA insa fostul administrator, intrucat nu prea a mai avut activitate in ultimele luni cu ea, a declarat-o neplatitoare de TVA.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce documente trebuie sa depun la ANAF (daca se poate sa-mi detaliati fiecare document) pentru a trece din noi firma ca platitor de TVA si cam cat ar dura acest proces de a deveni iar platitor de TVA din momentul depunerii actelor ?
Multumesc si astept un raspuns urgent daca se poate din partea dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: danaradu90 , utilizator 16:58, 24 Octombrie 2013
Buna ziua,

Cititi va rog acest articol www.avocatnet.ro/content/art...

Ca si documentatie in functie de organul fiscal de apartenenta, veti depune in principal urmatoarele:
1.cerere-tip de inregistrare in scopuri de TVA – formularul 098 si anexa aferenta – 2 exemplare;
2.declaratie-tip de mentiuni si anexa aferenta(010);
3.declaratie pe proprie raspundere a societatii solicitante din care sa rezulte ca desfasoara activitati economice la sediul sau social, sediile sale secundare sau in afara acestora si anexele aferente;
4.declaratie pe proprie raspundere a administratorilor si/sau asociatilor din care sa rezulte ca nu au comis infractiuni prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal;
5.copii legalizate ale actelor de identitate ale administratorilor;
6.documentele privind detinerea legala a spatiului aferent sediului social si/sau a sediilor secundare.

Numai bine

daca in acest moment sunt neplatitor de tva....ce cifra de afaceri trebuie sa depasesc pentru a deveni platitor de tva?
65.000 euro e suma pentru a deveni automat platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate nou infiintata srl-d, cum fac sa devin platitor de tva dragos1981 dragos1981 Buna ziua, Am deschis un srl-d si am auzit ca din star sunt neplatitor de TVA. Ce pot face sa devin platitor de TVA, deoarece marea majoritate a clientilor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Ce declaratie trebuie sa depun pentru a deveni platitor de TVA pentru o SC infiintata in mai 2014, si de la 01.02.2015 vrea sa devina platitor? 010, 088, 098? (vezi toată discuția)
Declaratii infiintare srl Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce formulare trebuie sa depun la Administratia financiara, dupa ce am obtinut CUI-ul de la Reg. Com.avand in vedere ca vreau ... (vezi toată discuția)