avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documente necesare pentru fi declarat platitor de TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documente necesare pentru fi declarat platitor de TVA

Buna ziua,
Am cumparat o societate (SRL) in urma cu o luna de la un alt administrator.
S-a facut cesiunea partilor sociale si tot ceea ce este necesar pentru ca eu sa devin noul administrator al firmei.
Initial firma a fost platitor de TVA insa fostul administrator, intrucat nu prea a mai avut activitate in ultimele luni cu ea, a declarat-o neplatitoare de TVA.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce documente trebuie sa depun la ANAF (daca se poate sa-mi detaliati fiecare document) pentru a trece din noi firma ca platitor de TVA si cam cat ar dura acest proces de a deveni iar platitor de TVA din momentul depunerii actelor ?
Multumesc si astept un raspuns urgent daca se poate din partea dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: danaradu90 , utilizator 16:58, 24 Octombrie 2013
Buna ziua,

Cititi va rog acest articol www.avocatnet.ro/content/art...

Ca si documentatie in functie de organul fiscal de apartenenta, veti depune in principal urmatoarele:
1.cerere-tip de inregistrare in scopuri de TVA – formularul 098 si anexa aferenta – 2 exemplare;
2.declaratie-tip de mentiuni si anexa aferenta(010);
3.declaratie pe proprie raspundere a societatii solicitante din care sa rezulte ca desfasoara activitati economice la sediul sau social, sediile sale secundare sau in afara acestora si anexele aferente;
4.declaratie pe proprie raspundere a administratorilor si/sau asociatilor din care sa rezulte ca nu au comis infractiuni prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal;
5.copii legalizate ale actelor de identitate ale administratorilor;
6.documentele privind detinerea legala a spatiului aferent sediului social si/sau a sediilor secundare.

Numai bine

daca in acest moment sunt neplatitor de tva....ce cifra de afaceri trebuie sa depasesc pentru a deveni platitor de tva?
65.000 euro e suma pentru a deveni automat platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate nou infiintata srl-d, cum fac sa devin platitor de tva dragos1981 dragos1981 Buna ziua, Am deschis un srl-d si am auzit ca din star sunt neplatitor de TVA. Ce pot face sa devin platitor de TVA, deoarece marea majoritate a clientilor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Ce declaratie trebuie sa depun pentru a deveni platitor de TVA pentru o SC infiintata in mai 2014, si de la 01.02.2015 vrea sa devina platitor? 010, 088, 098? (vezi toată discuția)
Declaratii infiintare srl Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce formulare trebuie sa depun la Administratia financiara, dupa ce am obtinut CUI-ul de la Reg. Com.avand in vedere ca vreau ... (vezi toată discuția)