avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de sesizare pentru efectuarea cercetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de sesizare pentru efectuarea cercetarii disciplinare prealabile

Art. 280 din Legea Educatiei, alin. 3-"Orice persoană poate sesiza unitatea de învăţământ/instituţia de învăţământ cu privire la săvârşirea unei fapte ce poate constitui abatere disciplinară. Sesizarea se face în scris şi se înregistrează la registratura unităţii/instituţiei de învăţământ."
Art. 252 din Codul Muncii, alin. 1-" Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei."

Daca au trecut 6 luni de la savarsirea abaterilor prezumate, nu mai am dreptul de a depune sesizare, iar angajatorul este obligat sa nu inceapa sau sa inceapa oricum cercetarea disciplinara prealabila?
Cum vedeti dreptul de a sesiza unitatea de invatamant in corelatie cu inceperea cercetarii disciplinare prealabile? Legiuitorul prevede expres conditii limitative pentru sanctionare disciplinara, nu si pentru sesizare sau cercetare disciplinara prealabila.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 23 Aprilie 2013
Referitor la sesizare o puteti depune daca in lege nu se prevede un anumit termen, dar sesizarea va fi clasata daca s-a depasit si termenul de 6 luni de la data savarsirii abaterii disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetarea disciplinara prealabila petricap petricap In data de 20.09.2013 mi s-a emis decizia de cercetare disciplinara in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. [b]Care este data limita pana la ... (vezi toată discuția)
Termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de munca roxynice roxynice Va rog sa ma lamuriti daca se poate, daca am savarsit o abatere disciplinara in data de 27 octombrie 2012 si in data de 18 ianuarie 2013 am fos informat ca ... (vezi toată discuția)
Termen aplicare sanctiune disciplinara de catre angajator Cornel  Vasile Cornel Vasile Decizia ICCJ nr. 16/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 817 din 5 decembrie 2012, prin care se admite recursul in interesul legii inaintat de ... (vezi toată discuția)