avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare la cercetarea disciplinara prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare la cercetarea disciplinara prealabila

In data de 20.09.2013 mi s-a emis decizia de cercetare disciplinara in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. Care este data limita pana la care se poate finaliza procesul de cercetare? Dupa expirarea datei se paote emite o alta decizie de cercetare disciplinara in baza aceluiasi referat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 26 Octombrie 2013
Potrivit art.252 alin.1 C.mun., angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Referitor la termenul de 30 de zile , momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca aroxana22 aroxana22 Buna ziua. Sunt intr-un impas in ceea ce priveste legalitatea suspendarii mele. Etapele au fost urmatoarele: pe 07.01- s-a facut referat pe 10.02- am fost ... (vezi toată discuția)
Dreptul de sesizare pentru efectuarea cercetarii disciplinare prealabile JimmyNT JimmyNT Art. 280 din Legea Educatiei, alin. 3-\\"Orice persoană poate sesiza unitatea de învăţământ/instituţia de învăţământ cu privire la săvârşirea ... (vezi toată discuția)
Angajatul va mai putea fi sancționat ? sau nu ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Un angajat a fost trimis spre cercetare disciplinară. În Codul Muncii - Art. 252 - se spune că: (1) Angajatorul dispune aplicarea ... (vezi toată discuția)