avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Buna ziua. Sunt intr-un impas in ceea ce priveste legalitatea suspendarii mele. Etapele au fost urmatoarele:
pe 07.01- s-a facut referat
pe 10.02- am fost suspendat
pe 18.02- a fost cercetarea disciplinara.
Astazi , 28.02, nu am primit nici o decizie. Am sunat la ei si imi tot spun ca nu au luat nici o decizie. Nu stiu care este termenul in care ei trebuie sa raspunda. Ei zic ca 30 de zile, insa nu am gasit nicaieri acest termen. Mi-e frica ca ei trag de timp si nu ii voi mai putea da in judecata. Ce sa fac? sa astept raspunsul lor sau sa incep demesurile pentru a i da in judecata? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 28 Februarie 2014
Art.252 (1) C.mun. prevede ca, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Data de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii., potrivit Deciziei ICCJ nr. 16/2012 .

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetarea disciplinara prealabila petricap petricap In data de 20.09.2013 mi s-a emis decizia de cercetare disciplinara in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. [b]Care este data limita pana la ... (vezi toată discuția)
Prescrierea abaterii disciplinare - termen? alex_bis alex_bis Buna ziua, Potrivit Codului Muncii, art.252 alin (1) - Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Kawasaki Kawasaki Buna ziua, sunt cercetat disciplinar, cui ma pot adresa pentru a afla in ce stadiu se afla \"cercetarea disciplinara\" deoarece șefii se cam fac ca ploua. (vezi toată discuția)