avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot porni un proces pentru marturie mincinoasa ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot porni un proces pentru marturie mincinoasa ?

Am un proces in care 2 martori au depus marturie mincinoasa evidenta, a caror sustineri din declaratii sunt neconforme cu documente oficiale,pe care le detin. Se poate incepe un proces in penal impotriva lor, desi procesul civil in care au depus marturie mincinoasa se afla doar in apel, neavand sentinta definitiva, ci doar taraganandu-se si dn cauza marturiei lor? Avocatul partii opuse ar dori ca unul din martori sa mai depuna niste minciuni, desi prima lui declaratie este plina de asa ceva, acest maror fiind si autorul moral al inselaciunii care a generat acest proces, fapt declarat de acesta (expresia este "..am sfatuit-o pe defuncta sa incheie acest contract de intretinere, deoarece nu putea fi intretinuta de nepotul ei, deoarece acesta ere barbat si se jena...)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:46, 23 Aprilie 2013
Aveti dreptul de a depune plangerea penala.
Se vor face cercetari si se va stabili...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturia mincinoasa szebeni arthur szebeni arthur pe parcursul unui proces civil,martorul propus de partea adversa a depus o marturie mincinoasa,neconforme cu adevarul, contrazicandu-se singur,si in ... (vezi toată discuția)
Declaratii de martor mincinoase flomrco47 flomrco47 Sunt suspect intr-un dosar penal in curs de cercetare. Am studiat dosarul la politie si am constata ca marorii au dat declaratii mincinoase impotriva mea. Ce ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata - declaratii mincinoase cabinet individual de avocat cabinet individual de avocat daca partea vatamata, care s-a constituit si parte civila in procesul penal, in fata instantei de judecata da declaratii mincinoase, in ce temei juridic va ... (vezi toată discuția)