avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea 189/2000
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea 189/2000

Buna ziua, sunt inginera pensionara.
Legat de facilitati Legea 189/2000;
Sunt posesoarea indemnizatiei din 2001, incadrandu-ma la art 1 c, dar, cu toate ca am ceva pregatire, nu am citit continutul legii cu mare atentie nicicand, de ce ?, cred ca din neglijenta, nu mi-am cunoscut interesul. Am citit legea in detaliu . Acum vin cu intrebari si cu raugamintea de a primi un sfat.
Din facilitati nu am beneficiat de : art 5 : a)asistenţă medicală şi medicamente, în mod gratuit şi prioritar, atât în tratament ambulatoriu, cât şi pe timpul spitalizărilor.
De rest cu exceptia transportului pe cale ferata primit impreuna cu cuponul de pensie, nu am beneficiat dar nici nu am avut nevoie, nu circul, sm psreza spastica pe ambele picioare.
De medicamente insa regret mult ca nu am stiut.Intreb, cine trebuia sa anunte la casa de sanatate de aceasta decizie astfel ca doctorita de familie sa-mi emita reteta gratuita de medicamente ? Ce pot face acum sa intru in normaliate ?
Sper ca imi veti raspunde si va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 15:26, 26 Aprilie 2013
buna ziua, asa este nu te indruma nimeni sa ai ceva beneficii de pe urma suferintelor... Eu va pot spune ca si eu am depus la Casa de Sanatate urmatoarele acte : copie buletin identitate(carte identitate ), copie de pe decizia data de Casa de Pensii ca beneficiar al d.l. 118/90,,(in cazul dvs. pentru L.189/2000 ),o adeverinta de la Circa Fiscala ca nu am alte venituri declarate la ei, un talon de pensie din anul curent,, si la Casa de sanatate se completeaza o cerere tip, si gata ,in 6 zile a venit acasa o adresa prin care se comunica ca ma incadrez in prevederile legale sa beneficiez de medicamente gratuit. Deci nu e prea complicat si se realizeaza, numai la cererea dvs. actionati.... succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta medicala si medicamente gratuit-beneficiar al d.l.118/1990 si l. 189/2000 (pers. persecutate din motive politice molanca molanca Nelamurire: Va rog frumos sa-mi spuneti unde ar trebui sa ne adresam pt. ca tatal meu, beneficiar al D.L 118/1990, L. 189/2000 sa beneficieze conform art.5 ... (vezi toată discuția)
Lg 189/2000 buna ziua, mama mea fiind beneficiara a lg 189/2000 ... atinas atinas Lg 189/2000 Buna ziua, Mama mea fiind beneficiara a Lg 189/2000 Nu are medicamentele gratuite. Dar conform cu Art. 5. - Persoanele prevăzute la art. ... (vezi toată discuția)
Drepturi deportati MARIUS 1964 MARIUS 1964 BUNA ZIUA , as dori a intreba , care sunt drepturile mele , in urma prigoanei din timpul celui de al doile razboi mondial , deportarile si portul stelei ... (vezi toată discuția)