avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare Prima Casa

Buna ... seara

Sunt coproprietar ( impreuna cu inca 3 frati ) la un apartament - casa parinteasca, care este in curs de a se vinde prin programul " prima casa ".
Azi s-au depus la banca copii dupa buletine si copie dupa extrasul de carte funciara.
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a nu fi ... " tras pe sfoara " de cei 2 frati care locuiesc in acest moment in apartament si care deruleaza ( asa cum sustin ei ) actiunea de strangere de acte in vederea vanzarii.
Intentionez sa dicut in mod direct cu cei de la banca pentru a vedea exact starea de fapt a lucrurilor desi nu stiu daca ajuta la ceva.

Solicit o parere legata de aceasta situatie.
Va multumesc anticipat.

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:44, 23 Aprilie 2013
Fiind coproprietar alaturi de ceilalalti doi frati veti fi prezent la antecontract si la vanzare pe care o veti si semna in calitate de vanzator alaturi de ceilalti doi. Veti avea cota parte din avans la antecontract si in restul de pret ramas de achitat la semnarea contractului. Mergeti la banca care va acorda creditul cumparatorului si deschideti va cont acolo, pentru restul de pret care se va achita din creditul acordat de banca cumparatorului prin Programul Prima Casa. Fiecare dintre vanzatori ar trebui sa aibe un cont la acea banca deschis pt a primi banii ce I se cuvin asa transferul se va vedea imediat.
Va multumesc pentru raspuns

inca nu am cunostinte ( la aceasta ora ) despre existenta unui eventual antecontract - fratii care locuiesc in casa parinteasca incearca sa faca totul in secret ( e pacat dar asta e ) si sper sa iasa toate legal.
Maine voi merge la banca sa mai " strang " ceva informatii.

Cu respect,
Daca nu le ati dat procura sa va vanda si cota parte ce va revine din dreptul de proprietate asupra imobilului veti fi si dvs prezent la semnarea actelor veti lua cunostinta de act si de toate clauzele acestuia. Se va intocmi un antecontract ca asta este regula la Prima Casa. Daca aveti dubii in privinta fratilor si le ati dat procura sa va reprezinte la vanzare revocati o printr o declaratie facuta la orice notar si prezentati va la antecontract si apoi contractul de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa banca transilvania snowmax snowmax Buna ziua.Sotul meu a solicitat un credit prima casa,Eu si fratele meu îl giram!Azi,trebuie sa mergem la notar pentru a încheia antecontractul,ce anume ... (vezi toată discuția)
Pot incheia antecontractul prima casa doar cu 2 din 3 proprietari? tasha8708 tasha8708 Buna seara, Am o mica problema: vreau sa achizitionez o lucuinta prin programul prima casa, imobilul este mostenire, iar mostenitorii sunt 3( 2copii ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare retromusculo retromusculo Care este pretul final a unui apartament inscris in contractul de vanzare autentificat la notar daca in contractul de rezervare este de 32000 euro iar in ... (vezi toată discuția)