avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu proportional cu timpul lucrat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu proportional cu timpul lucrat

Am un salariat care nu respecta timpul normal de lucru. In cursul unei luni pot sa il platesc cat timp (ore) a prestat fara ca acest lucru sa fie considerata sanctiune disciplinara?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:31, 24 Aprilie 2013
Depinde ce ati stipulat in contractul de munca.
daca nu respecta programul normal de lucru are o problema si trebuie sa vedeti care e aceea. E indisciplinat? Daca are vreun motiv atunci trebuie sa isi faca o cerere de invoire sau o cerere de CFS. Angajatul e obligat sa stea la serviciu conform programului de lucru, iar dvs sunteti obligat sa il platiti conform CIM.
Daca lipseste nemotivat ori il sanctionati disciplinar, ori daca nu doriti sa il sanctionati ii platiti salariul intreg. Daca nu considerati ca activitatea pe care o desfasoara necesita numarul de ore prevazut in CIM, ii reduceti durata timpului de lucru, insa doar cu acordul lui, in baza unui act aditional.
Salariatul in cauza vine la servici zilnic dar nu sta tot programul. Plecarea din timpul programului se face fara existenta unei aprobari scrise. In conditiile in care angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat nu este normal ca plata sa se faca proportional cu orele prestate?
Nu este normal ca angajatul sa plece de la serviciu, in timpul programului de lucru, fara aprobarea conducerii. Daca aveti Reg Intern, aceasta situatie ar trebui catalogata ca abatere disciplinara si sanctionata in consecinta. De asemenea orele respective pot fi incadrate ca absente nemotivate, tot in baza RI, si bineinteles ca vor fi neplatite, iar salariatul sanctionat.
Daca nu am prevedere cu orele nemotivate in RI pot sa o aplic?

Alte discuții în legătură

Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contractului de munca de catre angajat ricarda77us ricarda77us Angajatul unei societatii nu si-a indeplinit atributiile conform fisei de post si practic si a contractului de munca. Poate fi lipsit acesta de plata ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)