avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi societate comerciala, executare ANAF, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi societate comerciala, executare ANAF, ridicare drepturi salariale

Am o nelamurire cu privire la recuperarea datoriilor de catre ANAF.
Din cite cunosc ANAF-ul poate bloca contruile unei societati datornice si sa retraga bani pina la acoperirea datoriilor , mai putin sa retraga banii alocati pentru plata salariilor, fara a fi vreun termen in acest semn.
Acum 2 zile am fost instiintat de banca ca cu luna nu mai da drumul la banii (ma refer la cei de salarii) pentru ca a primit de la ANAF o adresa prin care era instiintata ca datoriile am datorii si nu conteaza pentru ce sunt sumele din cont ii va retrage oricum, daca datoria este mai veche de 3 luni.
Rog o lamurire eventual o lege unde este reglementata aceasta situatie pentru ca eu nu am gasit.

Cel mai recent răspuns: iriiri , utilizator 13:45, 24 Aprilie 2013
Stimate domn,

Faptul ca aveti dreptul sa ridicati drepturile salariale din contul poprit, nu inseamna ca banii existenti in cont nu poti vi virati catre executorul bugetar.

Evident, daca, pana la momentul viiramentului in contul popririi, faceti o cerere de ridicare salarii si depuneti inscrisurile necesare, aveti dreptul sa ridicati banii. Sumele nu raman insa blocate acolo pentru salarii. Banca este obligata sa faca deindata plata catre executorul bugetar si nu sa astepte pana solicitati dvs ridicarea drepturilor salariale.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)