avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda rovigneta la o masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda rovigneta la o masina vanduta

Buna ziua, am vandut o masina in luna octombrie 2012, iar pe data de 17.04.2013 am primit acasa un pv (amenda pt. rovinieta), am contract de vanzare-cumparare , de la primarie am scos masina dar vanzatorul a vandut mai departe masina fara sa o mai inmatriculeze pe el, detinatorul actual al masinii a fost surprins in trafic fara rovinieta.
Care ar fi procedura prin care as putea scapa de plata amenzii?
Am inteles ca ar trebui sa contest pv, sa cer anularea pv si sa duc in instanta actele doveditoare ca am vandut masina, este adevarat? daca asta este procedura care ar fi temeiul de drept pe care ar trebui sa-l invoc in contestatie?
Multumesc mult pentru un eventual sprijin.
Cel mai recent răspuns: CristinaMorosan , utilizator 13:26, 20 Decembrie 2016
Am patit si eu acelasi lucru, in final a trebuit sa platesc amenda, justificarea lor a fost ca nu conteaza contractul de vanzare si faptul ca a fost scoasa de la impozit, ci datele furnizate de Politie unde figurati inca proprietar al masinii daca cel care a cumparat-o nu a inmatriculat-o pe numele sau. Apelati la corectitudinea cumparatorului sa va dea banii pentru a achita amenda, din fericire cel care a cumparat de la mine a fost de mult bun simt...Aveti grija ca s-ar putea sa mai primiti si alte amenzi, pana masina va fi inmatriculata pe noul proprietar.
Multumesc pentru raspuns, ma poate ajuta totusi cineva care a mai avut o situatie de genul asta si a gasit o rezolvare?
Formulati plangere contraventionala impotriva procesului- verbal in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia si solicitati admiterea plangerii, anularea procesului- vrebal incheiat de CNADR si exonerarea de la plata amenzii contraventionale si a tarifului de despagubire stabilit in procesul- verbal.
Anexati- proces-verbal de contraventie, contract de vanzare - cumparare vehicul ( in copie ), proces- verbal de scoatere din evidenta fiscala a mijlocului de transport (in copie).
Atat plangerea cat si inscrisurile anexate se depun in dublu exemplar.
Temei de drept- art .1 lit.b), 7 si 8 din OG15/2002, art.11 al.4 din OUG195/2002, OG.2/2001
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie asemanatoare,am vandut un autoturism in decembrie 2012,iar acum m-am trezit cu amenzi de rovigneta,In momentul in care am vandut masina(contract vanzare-cumparare) stiu ca am radiat-o de la financiar.La politie am inteles ca nu se mai radiaza,cum pot in acest moment sa radiez masina vanduta sa nu mai primesc amenzi?Iar legat de acele amenzi unde se depune acea plangere pt anularea amenzilor.Presimt ca o sa am de umblat ..

Multumesc,
Robert Draghici
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
RobertDraghici, utilizator
la judecatorie.

Alte discuții în legătură

Amenda rovineta, masina vanduta cu contract de vanzare - cumparare. crissbog11 crissbog11 Buna ziua Am primit o amenda pentru rovineta desi masina am vanduto si am scazuto de la financiar, nu si de la politie. Am dat in judecata CNADNR . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare ... Marius198909 Marius198909 Buna ziua! In anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare cumpare si fiscal scos de la primarie. Noul proprietar nu a inregistrat masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta dupa 4 luni ku990 ku990 In data de 29.09.2018 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Mi-a sosit prin posta in data de 30.01.2019 un plic cu amenda, in dreptul; \" semnatura ... (vezi toată discuția)