avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare pe noul cod
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare pe noul cod

Buna ziua.
Este obligatorie intampinarea pe noul cod de procedura civila in urmatoarea situatie: dosarul pentru care trebuie facuta intampinarea atarna in totalitata de sentinta din alt dosar tot pe rolul tribunalului. As vrea sa cer suspendare, dar nu stiu daca sunt obligata sa formulez si intampinare si ulterior sa cer suspenare...daca ulterior nu mai pot ridica exceptii doar pt ca nu am depus intampinare?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:55, 29 Aprilie 2013
Art. 201. - (1) Judecatorul, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de
lege pentru cererea de chemare in judecata, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare, sub sanctiunea prevazuta de lege, care va fi indicata expres, in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata, in conditiile art. 165. (2) Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare.

Art. 208. - (1) Intampinarea este obligatorie, in afara de cazurile in care legea prevede in
mod expres altfel. (2) Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, in afara celor de ordine publica, daca legea nu prevede altfel.



Trageţi singură concluzia. Eu vă sugerez doar: depuneţi întîmpinarea.
Buna ziua
Depunerea intampinarii se face anterior fixarii primului termen de judecata-art 201 c pr civ.,
Dar si in cuprinsul intampinarii puteti face discutie despre suspendarea dosarului,suspendare care fiind una facultativa (banuiesc ca va ganditi la art 413 alin 1 pct 1),poate fi respinsa de catre instanta.
Va multumesc!!
Bun -sa depun intampinarea si ulterior sa trimit cerere de suspendare, se poate?
Dar suspendarea nu blocheaza procesul inainte de orice dezbatre, fond?
Acum suspendarea de drept e facultativa, iar daca instanta nu o accepta nu poate sa- mi acorde un nou termen scurt sa depun intampinare?
Va aflati in situatia unei suspendari facultative a procesului si puteti solicita instantei sa suspende judecata daca dezlegarea cauzei dvs.depinde, in tot sau in parte, de existenta ori inexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati.
Suspendarea va dura pana cand hotararea pronuntata in cauza care a provocat suspendarea a devenit definitiva.
Intampinarea este actul de procedura prin care dvs.va aparati, in fapt si in drept, fata de cererea de chemare in judecata a reclamantului respectiv.
Dar daca,dvs.aveti in legatura cu cererea reclamantului, pretentii derivand din acelasi raport juridic sau strans legate de aceasta, puteti sa formulati o cerere reconventionala pe care o veti depune, sub sanctiunea decaderii, odata cu intampinarea,sau cel tarziu,pana la primul termen de judecata.
Numai bine!
Depuneți cererea de suspendare deodată cu întâmpinarea. În fond poate fi privită ca o „excepție” dacă sunt îndeplinite condițiile suspendării de drept facultative.

În mod normal instanța va fixa primul termen de judecată, va cita părțile și la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate va pune în discuția acestora suspendarea urmând a admite cererea sau a o respinge dacă va aprecia că aceasta se impune.

Alte discuții în legătură

Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Denumire document stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Am deschis o actiune in instanta ,ulterior parata a depus intampinare si cerere reconventionala iar acum sunt obligat de instanta sa raspund in ... (vezi toată discuția)
Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)