avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la somaj

Bună ziua,
Am avut contract individual de muncă până la data de 10.05.2013 când raporturile de muncă au încetat prin desfiinţarea locului de muncă. Am depus dosarul de şomaj şi azi primesc un telefon că societatea a contractat o lucrare mare şi au nevoie de mine pentru 4 luni, cu cim pe perioadă determinată. După aceste 4 luni îmi pot continua somajul dacă nu va mai fi de muncă?
Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 24 Aprilie 2013
1. Cred ca ati gresit data cand v-a incetat contractul individual de munca (CIM), inca nu am ajuns in data de 10.05.2013.

2. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata pana in 12 luni se va suspenda plata indemnizatie de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
................
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
.............

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
......

Asadar, incheierea unui c.i.m. pe durata determinata de cel mult 12 duce la suspendarea platii indemnizatiei de somaj care se va relua la incetarea c.i.m., indiferent de modul incetarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Somaj si cim pe durata determinata ContSters324288 ContSters324288 La jumatatea lunii iunie 2014 am intrat in somaj pentru 12 luni. 1. Doresc sa stiu daca ma angajez cu CIM pe durata de 12 luni ... la finalul contractului ... (vezi toată discuția)