Ce intampla intr-un dosar penal ? Eu mai execut condamnare cu suspendare si vreau sa stiu care e treaba cu dosar penal ? am vazut ca la orice chestie se deschide dosar penal, bataie/furt/agresiuni tot felul de chestii din astea. Eu acum daca bat pe unul sau fur ceva ce patesc ? care e treaba cu acest dosar penal. Ma scuzati dar sunt total pe langa :(
Dosar penal vi se deschide doar dacă din probe rezultă că aţi comis o infracţiune , adică o faptă prevăzută de legea penală, comisă cu vinovăţie şi care prezintă pericol social. Este posibil ca faptei comise să îi lipsească unul dintre elementele descrise înainte, şi atunci să nu poată fi considerată infracţiune. În acest caz nu vi se deschide dosar penal. În anumite cazuri , datorită gradului de pericol social redus al faptei , al circumstanţelor atenuante de care beneficiază făptuitorul, se poate ca acesta să primească doar o sancţiune cu caracter administrativ.
Cel mai bine este însă să nu se comită astfel de fapte, pentru că după deschiderea unui dosar penal, se începe urmărirea penală, iar făptuitorul poate fi trimis în judecată şi condamnat .
Dacă aveţi deja o condamnare , chiar cu suspendare, iar în termenul de încercare comiteţi o nouă infracţiune pentru care sunteţi urmărit penal şi judecat, cert vă va fi revocat beneficiul suspendării executării şi veţi merge în detenţie, atât pentru prima infracţiune, cât şi pentru a doua.