Buna ziua ,sunt despartita de sot ,am un baiat de8 ani ,si prin hotarare judecatoreasca a ramas la mine .Tatal are dreptul la vizite in primul si ultimul weekend din luna ,in vacanta de vara o luna si vacanta de iarna o saptamana. anul trecut l-a luat doua luni din iunie si pana in august( si la adus bolnav de scabia) ,nu mi-la dat nici macar la telefon sa stiu daca este bine , am facut plangere la politie (raspunsul l-am primit abia anul asta )dar el a spus ca respecta hotarea judecatoreasca ,dar copilul a vrut sa stea la el. Mie imi spune ca nu am ce sa-i fac ,ca el face ce vrea si face ceva pe hotararea mea .Problema este ca-l invata sa se bata la scoala, sa vorbeasca urat, sa se certe cu invatatoarea ,sa nu invete si sa plece de acasa ,mentionez ca el sta la tara,si ar trebui sa ia autobuzul ca sa ajunga la el.Am incercat sa vorbesc cu el dar nu se poate discuta,acum si copilul a inceput sa vorbeasca urat cu mine . Va rog din suflet spunetim ce sa fac ,unde sa ma mai duc ,am fost si la protectia copilului dar mi s-a spus ca daca fac plangere la ei imi ia copilul la orfelinat .Cum pot sa-l fac sa respecte macar hotararea ,sa nu mai vina mereu si sa-i bage in cap prosti copilului ?imi este frica ca pleaca de acasa si da o masina peste el ,sau baga cutitul in mine,ca asa la invatat
Incercati sa rezolvati amiabil problema.
Puteti incerca sa mergeti impreuna la consiliere psihologica daca considerati ca se impune acest lucru.
Nici lui nu i-ar conveni asa ceva...
Nu va ia nimeni copilul sa il duca la orfelinat doar pt ca doriti sa il protejati cumva de influenta negativa a tatalui.
Faceti sesizare scrisa si solicitati o evaluare psihosociala a copilul efectuata de psihologi.
Aduceti si caracterizari scrise de la scoala in legatura cu eventualul comportament modificat al copilului, care sa coincida cu perioada cat s-a aflat la tata.
Sunt in dificultate, nu stiu ce sa va spun. E drept ca unii copii la vasrte apropiate de al dv. cauta libertatea deja, insa e macar ciudat ca un copil educat sa aduca astfel de amenintari in casa (de tipul celei cu cutitul).
De cealalta parte, nu inteleg ce inseamna sa se certe cu invatatoarea si ce inseamna sa se bata la scoala.
Scabie? Cine a mai avut scabie? Copilul a venit la dv. cu mancarimi sau cum? Aveti dovada de la medic?
Parerea mea este ca acel copil ar avea nevoie de o consiliere, puteti apela la autoritati pentru asta, sunt servicii gratuite.
Dar tatal presupun ca nu este asa peste noapte, asa era si cand era sotul dv. Trebuie sa ne asumam cu cine facem prunci. Uneori, alegerea noastra nu e cea mai buna, dar sta in puterea noastra, de cele mai multe ori, sa gestionam situatia. :(
Faceti o sesizare, nu va ia nimeni copilul. Ce spune raspunsul de la politie?