Buna seara,am un baiat de 9 ani,sunt despartita de tatal lui de cand avea 6 luni.Mai precis de la botezul copilului,cand sa mutat la tara si venea o data sau de doua ori cel mult ,pe luna sa-l viziteze si atunci cand nu era bolnav .Acum copilul este clasa a2a si tatal lui s-a gandit ca-l iubeste si vine dupa programul scolar ,la ora 12 (cand are chef ,desi avem o hotarare judecatoreasca cu programul de vizita) sa-l in oras sau prin restaurante sa-l plimbe,iar eu nu pot sa zic nimic (nu pot nici sa schimb copilul de uniforma scolara sau sa-i dau sa manance) ca face scandal,incepe sa injure ,ca el face ce vrea si-l aduce cand vrea,si asa ajunge copilul sa se duca la scoala cu temele nefacute .In vacanta de vara la adus dupa 2luni cu scabia Am facut plangere la procuratura ,dosarul a ajuns la politie unde s-au audiat martorii precum ca face scandal pe drum de fata cu copilul ,adeverinte medicale ca l-a adus bolnav ,politistul a spus ca este vorba de art 307 cp nerespectarea hotarari judecatoresti .Dar domni procurori au respins acuzatia pe motiv ca-i lipseste elementul consecutiv,care anume nu se stie,am facut apel la Prim Procuror acelas raspuns,m-am adresat instantei de judecata,pe moment domnul Judecator a inteles situatia ,dar raspunsul acasa l-am primit ca, respinge acuzatiile mele si sa platesc cheltuieli judiciare in valoare de 30 de ron si el nimic nici macar un avertisment, nimic.In urma acestei situati copilul este foarte bulversat a inceput sa nu mai invete sa vorbeasca urat cu doamna invatatoare ,am ajuns si la psiholog cu el ,unde mi s-a spus ca din cauza celor intamplate i s-a declansat boala ADHD(urmeaza tratament) si sa rezolvam situatia asta. Intrebarea mea este ce sa fac, unde sa ma mai duc, cum sa rezolv aceasta situatie daca el nu respecta o hotarare data de un judecator ,nu se gandeste ca prin ceea ce face i-i face rau copilului ,nu a facut o lectie cu el, decat ii baga in cap sa nu invete ca nu are ce face cu cartea si el are pamant la tara. VA ROG DIN SUFLET SA MA INVATATI UNDE SA MA MAI DUC SI CE SA FAC PENTRU A ADUCE COPILUL PE DRUMUL CEL BUN.
Nu va ajuta nimeni, din pacate, ci doar dvs! Nu-i mai dati copilul. Lasati-l pe el sa va dea in judecata, sa va faca plangeri etc, sa treaca ptr el timpul, nu ptr dvs. Copilul e mare, daca nu vrea sa plece cu iubitorul tatic poate spune si nimeni nu-l mai poate forta! Mutati-va, aparati-va singura copilul, ca legea din romania sigur nu o va face! Daca in schimb vreti sa va irositi banii si energia, mergeti pe la autoritati (protectia copilului, politie, parchet etc) sau instante! Nu o sa va alegeti decat cu banii dati si nervii mancati.
Nu exista cale de atac la solutia data de judecator ?
Dvs luati copilul de la scoala sau vine singur ?
Daca il luati dvs si vine si el si face scandal, chemati politia.
Nu prea vad sa gasiti solutii pt a rezolva problema daca nu va mutati cu locuinta, cu scoala..
Din pacate, impotriva solutie date de judecator la plangerea impotriva masurii de neincepere a urmaririi penale nu exista cale de atac, deci pe aceasta cale este drum inchis.
Incercati sa obtineti un diagnostic scris de la psiholog, eventual - daca puteti - continuati tratamentul la acesta, solicitand reevaluari periodice.
Luati dvs copilul de la scoala. Solicitati si acolo evaluari ale pedagogilor.
Copilul este la o varsta cand este influentabil si nu are un discernamant format pentru a distinge intre ceea ce este bun si ceea ce este rau pt el.
Nu mai respectati programul de vizitare al tatalui, organizand dvs alte activitati cu minorul in acele zile, activitati care sa ii placa copilului. Duceti-l la un sport, la spectacole, la eventuale cluburi de pictura, modelaj etc.
In paralel, avand actele mentionate mai sus depuneti sesizari la protectia copilului, mergeti acolo in audienta.
Daca face scandal, chemati politia.
Si nu in ultimul rand, avand toate actele aratate, depuneti in instanta cerere de schimbare a programului de vizitare in sensul restrangerii drastice ca urmare a consecintelor negative pe care le are asupra copilului (consecinte pe care va tb sa le probati de aceea va vorbesc de acte).
Puteti cere de asemenea si un ordin de protectie impotriva tatalui.
Desigur ca sfaturile date anterior, de cele doua doamne, sunt perfecte corecte si "pe carte". sa chemati politia cand face scandal, iarasi e ok!. Dar: daca mergeti la dgaspc: dati de o mana de functionari publici, care ar fi si psihologi, din aceia insa care lucreaza la stat pe 2 lei. Ca psihologi stiu ce au uitat studentii dupa examene, iar juridic, nu au nici macar cunostinte minimale sa inteleaga ce le spuneti. Cu ce va puteti alege de la ei: cu monitorizarea programului de vizitare pana la 6 luni! dumnealor fiind directia de protectie a programului, nicidecum a copilului! Daca va adresati instantei: cu geniala noua procedura de romania o ordonanta presedintila dureaza cam 2 luni sa capete doar termen! Toate astea se desfasoara insa pe banii si nervii dvs. Ce puteti obtine: aici nimeni nu va poate raspunde caci justitia in romania e loterie! practica unitara? complete cu adevarta specializate in familie si minori? nici vorba! Am postat odata aici un link cu o hotarare a tribunalului mehedinti: copil purtat prin baruri, culcat pe jos si batut cu furtunul. Decizia inteleptului magistrat? sa se continue programul de vizitare cu luarea copilului. Asa ca: mutati-va chiar si din oras, daca puteti, schimbati-va nr de tel, avertizati-va familia si prietenii. Sincer ma indoiesc, ca intre baruri si jocuri de noroc va gasi timp sa va caute si sa va dea in judecata! Schimbati-va numele (adica incercati), cu numele mamei inainte de casatorie (eventual), apoi faceti demersuri si schimbati-l si pe cel al copilului! Daca puteti sa va mutati in alt oras, alegeti unul mai mic, in care eventual aveti "cunostinte". Pana da de dvs (daca da, ceea ce ma indoiesc) imprieteniti-va pe plan local cu functionari de la dgaspc si primarie, sa jucati pe terenul dvs si el in deplasare! Cu genialitatea noului cod scapa cine poate!
Ati speriat-o pe doamna atat de bine, ca nu stiu daca mai face ceva.
Luati hotararea cu dv. O duceti la scoala, o aratati directorului, invatatorului, aratati ca tatal nu are dreptul sa-l ia de la scoala. Asigurati dv. o alta persoana care sa-l duca acasa.
Faceti actiune de modificare program de vizita, insa nu sa blocati accesul copilului la tata, ci sa ii asigurati petrecerea de timp liber cu acesta asa incat sa nu ii afecteze scoala; de exemplu poate fi de sambata dimineata pana duminica, asa incat vineri sa va asigurati dv. ca isi face temele. Puteti da un final de saptamana in plus la 2 luni sau similar. Depinde si de programul actual.