avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Mutare asociatie dintr-un judet in Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Mutare asociatie dintr-un judet in Bucuresti

Ca urmare a mutarii sediului (prin sentinta irevocabila) dintr-un judet din raza altei curti de apel intr-un sector din mun. Bucuresti, cine elibereaza Certificatul de inscriere in registrul asociatiilor si fundatiilor? Judecatoria din judet sustine ca cea din Bucuresti si invers. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: mikiela , utilizator 16:02, 5 August 2013
Tipic romanesc...
Ar trebui sa o emita cea din Bucuresti.

Ce este de facut...
Mergeti in audienta la presedintele instantei din Bucuresti si depuneti cereri la serviciul de relatii cu publicul si la o instanta si la alta.

Sa va dea raspuns motivat in scris.
Doar asa puteti face un pas inainte...
...Bucurestiul refuza invocand art. 9 din OG 26/2000 iar judetul refuza invocand art. 12* si 33 din OG 26 precum si art. 20 alin. 2 din Ordinul nr. 954/B/C din 26.04.2000 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea Registrului asociaţiilor şi fundaţiilor.....

Practic, niciuna dintre aceste prevederi nu sunt clare.
Nu am studiat in amanunt situatia dar nu va ramane decat sa actionati pe calea recursului legal.
Daca aveti deja raspunsurile oficiale scrise si isi mentin aceasta pozitie nu va ramane decat sa sesizati instanta pentru a se hotara.
Judecatoriile din Bucuresti par a incerca mai mult ca altele sa se eschiveze de la eliberarea diverselor acte sau efectuarea diverselor operatii in legatura cu ONG-urile. De exemplu refuza sa elibereze ONG-ului cate un exemplar vizat de instanta de pe Statut si Act Constitutiv, afirmand ca e suficient ca au mentionat numarul si data si entitatea care a atestat sau autentificat acel act si ca n-ai decat sa ceri avocatuli sau notarului sa iti dea el copie certificata daca nu ti-ai facut suficiente...IN schimb de exemplu Judecatoria CLuj-Napoca iti returneaza vizate chiar si cate doua exemplare de Statut si Act Constitutiv din cele depuse la dosar... Tribunaul MUnicipiului Bucuresti face de ani de zile ping-pong cu Ministerul Justitiei in materie de evidentiere in Registrul National ONG a unei federatii careia tribunalul i-a acorda personalitate juridica, sustinand ca nu ei, ci MJ trebuie sa opereze in Registrul National, iar MJ raspunde federatiei in scris ca Tribunaul poate si trebuie sa o faca dar ca ei nu pot lua masuri contra Tribunalului... OG 26 / 2000 are multe deficiente de redactare, la fel si OMJ 954 / 2000 si genereaza multe probleme in practica, fiind o mare diversitate de interpretari, uneori chiar la nivelul aceleiasi instante...
Asa mi au facut si mie!!Am schimbat sediul unei asociatii si surprija !Judecatoria ilfov nu a primit de la udecatoria pe raza caruia a fost inscrisa asociatia inainte ,certificatul emis la infiintare !L am adus eu dupa multe drumuri ..... si l a modificat!Nicidecum sa mi elibereze altul!!Rabdare multa!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru completarea obiectului de activitate? office@darcom office@darcom Buna ziua. Ce documente sunt necesare a fi intocmite, pentru a completa obiectul de activitate la o FUNDATIE non profit? SI UNDE SE DEPUN ACTELE. (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Asociatii sportive anaigroegg anaigroegg Buna ziua, Îmi pot fi eliberate documentele constitutive ale unei asociații sportive la cerere? Cum pot intra in posesia acestora? Pentru societatile ... (vezi toată discuția)