avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnez actul aditional?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnez actul aditional?

compania la care lucrez se pregateste de privatizare si ca orce institutie care s a privatizat trebuie sa existe si "concedieri" numai ca la noi se fac cu perdea si anume ni se trimit niste acte aditionale pe care "trebuie "sa le semnam cu diminuare orelor de munca si a salariului conform normarii,precizez ca actualul contractul colectiv de munca este valabil pana in 2018.intrebarea ar fi ce pot sa patesc daca nu semnez acel act aditional?pot fi data afara?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 29 Aprilie 2013
In acest caz, contractul individual de munca nu poate fi modificat unilateral de catre angajator asa incat, daca refuzati sa il semnati, ar trebui sa ramana in vigoare actualul contract pe care il aveti.
Doar ca angajatorul ar putea sa utilizeze diverse tertipuri pentru a va determina sa il semnati sau chiar sa dispuna concedierea Dvs. - de ex. pentru reducere de post.
@ dannutza

1. Nesemnarea actului aditional inseamna ca acest act nu-si va produce efectele pentru care se doreste semnat.

2. In acest caz, angajatorul poate sa exercite anumite presiuni asupra dvs astfel incat sa va dati demisia sau sa decida chiar concedierea dvs ... situatie in care dvs aveti posibilitatea sa atacati in instanta decizia de cncediere sau chiar incetarea prin demisie, daca aceasta afost provocata de catre angajator.
dar daca ma da pe mine afara ar trebui sa i dea pe toti cei care nu au semnat actul aditional,si eu cred ca ei de asta fug de concediere colectiva pentru ca atunci trebuie sa dea salarii si sa nu mai angajeze pe nimeni 9 luni conform ccm.sau ma insel?dar daca ne da ei afara avem dreptul macar la somaj?
da aveti...dar in ace;asi timp puteti sa-i dati si in judecata si sa contestatati decizia de concediere
Nu este obligatoriu sa ii dea pe toti afara ... pentru somaj va trebui sa indepliniti mai multe conditiii...

Alte discuții în legătură

Concediata fara explicatii andrar andrar buna ziua...am si eu o intrebare...am fost concediata fara vreo explicatie dupa 5 ani...luni trebuie sa ma duc sa;mi iau banii...si sa semnez contractul de ... (vezi toată discuția)
Somaj Nelus1976 Nelus1976 In ce conditii poți fi dat afară de catre angajator fara sa primesti somaj? (vezi toată discuția)
Incetare contract perioada determinata de 1 luna! diadora_74 diadora_74 La un contract pe perioada determinata de 1 luna, este necesara demisia/notificarea in scris? Trebuie respectat vreun preaviz? Poate inceta daca nu se ... (vezi toată discuția)