avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 100 microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 100 microintreprindere

am un magazin alimentar, daca am vazari de 20000 intr-o luna, asta inseamna ca platesc impozit pe venit de 3% , adica 600 de lei?????
:O

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:23, 25 Aprilie 2013
Da.
Baza de impozitare pentru impozitul de 3% reprezinta total incasari din vanzare marfa, (venituri din alte servicii, veniturile din dobanzi bancare daca e cazul). Daca sunteti platitor de tva, se scade tva-ul din acele venituri.
In lunile urmatoare sa aveti in vedere si ART. 112^6 din codul fiscal:
În situaţia în care, în cursul anului fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro, contribuabilul va comunica, în termen de 30 de zile de la data de la care nu mai este îndeplinită condiţia respectivă, organului fiscal ieşirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declaraţii de menţiuni, cu respectarea termenului legal, potrivit Codului de procedură fiscală.
Cursul la 31 Dec. 2012 : 4.4287lei
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
george-neagu, moderator
deci din 20000 scad tva-ul daaa?? si daca am trimis declaratia 100 fara sa scad tva-ul? pot sa o mai trimit o data?
as putea sa trimit declartaia 710 rectificativa? e ok?
Da cu710. Deci luati din balanta totalul la cont 707 pentru lunile februarie si martie(daca sunteti platitor de tva normal sa veniturile care se iau in calcul pentru baza de impozitare a venitului pe microintreprindere se inregistreaza fara tva)..Pana pe 25 se depune declaratia prin internet sau la ghiseu si se face si plata.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
george-neagu, moderator
Multumesc mult de tot!!! O zi cat mai placuta!!!

Alte discuții în legătură

Corectare factura inregistrata gresit pdoru pdoru Am constatat zilele trecute (august 2008) ca in martie 2007 (deci anul trecut) s-a inregistrat gresit in contabilitate o factura emisa de mine catre un ... (vezi toată discuția)
Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
2 rectificative la aceeasi declaratie, se poate? deacroxana deacroxana Pe luna martie 2010 am facut rectificativa la declaratia 390, in sensul ca a trebuit sa mai adaug un furnizor in declaratie, deoarece eu am trecut toata suma ... (vezi toată discuția)