avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine trebuie sa constate legalitatea eliberarii unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine trebuie sa constate legalitatea eliberarii unei autorizatii de vanatoare?

Ce autoritate este abilitata sa faca o expertiza pertinenta asupra unei AUTORIZATII DE VANATOARE eliberata in conditii dubioase de catre Asociatia de Vanatoare si perscuit sportiv de la nivelul unui judet, autoriyatie ce a servit la savarsirea unui braconaj cinegetic ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 28 Februarie 2009
Legea nr. 407/2006 -Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic publicata în M. Of. nr. 944 din 22 noiembrie 2006, modificată dispune:

Art. 44. – Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă de la 15.000 lei la 30.000 lei:
c) eliberarea şi folosirea permiselor sau a autorizaţiilor de vânătoare în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 27–29 şi 31;
d) eliberarea de autorizaţii pentru vânătoare în rezervaţii cinegetice fără aprobarea administratorului.

Asadar, este de competenta politiei si parchetului. Faceti plangere penala.
Stimata Doamna avocat,
S-a facut plangere penala. Politia a propus NUP. Parchetul a dat NUP, Contestatia la superiorul procurorului de cz a dat NUP.
Instanta de judecata a respins NUP/rile trimitand cauza spre redeschiderea urmaririi penale in sensul verificarii legalitatii autorizatiei de vanatoare.
Parchetul a facut RECURS la tribunal
Tribubalul a respins recursul si a dispus INCEPEREA URMARIRII PENALE directionand urmarirea spre legalitatea autoriyatiei.
AGVPS -ul care a eliberat autorizatia nu coopereaza. DECI ramane o expertiza judiciara pe care se doreste a fi ceruta,
DECI CINE POATE FACE EXPERTIXA AUTORIZATIEI DE VANATOARE ?
Organul de cercetare penala va efectua aceasta expertiza - de fapt, se va verifica legalitatea eliberarii acestei autorizatii de vanatoare, in sensul daca au fost respectate conditiile prevazute de lege pentru emiterea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inviolabilitatea proprietati marcica marcica Folosind telefonul cu abonament, sunand la 112 ,pentru a anunta un posibil furt politisti ajunsi sa constate posibilul furt reprosandrumi mie o posibila ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Ghimbovschi Ghimbovschi Solutie: din lipsă de timp pentru deliberare, amână pronunţarea. 15/11/2011 Achitare Solutie: În baza art.11 pct.2 litera a Cod procedură penală ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei de nup marianGeorgescu marianGeorgescu Buna ziua, ma intereseaza catre cine pot adresa o plangere impotriva unei rezolutii de NUP a Prim-Procurorului de la judecatoria sect 2. Concret cazul ... (vezi toată discuția)