avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE PRIVATA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE PRIVATA

buna ziua,fiul meu este salariat si cotizeaza la pensiile private de la ing.nu a fost intrebat daca doreste sau nu.intrebarea mea este,poate retrage acesti bani?multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:15, 25 Aprilie 2013
Nu poate retrage acesti bani. Daca e vorba de pensii private obligatorii isi poate alege o alta societate care sa ii administreze fondul de pensie. Sumele pe care le cotizeaza se retin din contributia obligatorie datorata bugetului de stat. Deci oricum platea acesti bani, ca si contributie obligatorie la fondul de pensii de stat, doar ca acum o parte sunt redirectionati spre fondul de pensii administrate privat.
Daca e vorba de fond de pensii private facultative atunci e o problema, intrucat se incheie un contract intre dansul si societatea de asigurari. Ar trebui sa vedeti care e situatia exacta, daca spuneti ca nu a incheiat nici un contract.
In cazul pensiilor private obligatorii, orice persoana aflata la prima angajare, si care nu opteaza pentru o anumita societate de asigurare, va fi distribuita aleatoriu unui administrator de pensii private.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata dascalu  marta dascalu marta ce vrea sa spuna o pensie privata, cat este de eficienta si sigura (vezi toată discuția)
Pensii private Ank27 Ank27 Buna!Referitor la fondul de pensii privat, in situatia unui salariat aflat la prima angajare,el se va adresa unei societati de administrare a fondurilor pentru ... (vezi toată discuția)
Carte de munca? sebisibiu sebisibiu Tocmai mi-am deschis un PFA. Nu am lucrat niciodata deci nu am inca carte de munca. Unde trebuie sa imi fac? Ce acte sunt necesare? Multumesc. (vezi toată discuția)