avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul pensie si salariu intr-o unitate bugetara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul pensie si salariu intr-o unitate bugetara

Buna ziua
Cum poate fi incadrata o persoana care este pensionata la limita de varsta, la o unitate bugetara?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 25 Aprilie 2013
Numai daca pensia neta primita nu depaseste cuantumul salariului mediu brut pe economie , care pentru 2013 are o valoare de 2223 lei.

art.17 din Legea nr.329/2009 prevede :
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
..

Angajarea in sectorul bugetar, si in acest caz, se face prin concurs sau examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si salariu..! Dumitrovici Dumitrovici O sa va rog sa-mi spuneti daca o persoana care a iesit la pensie de stat ( bugetara) la limita de varsta , mai poate fi incadrata ( pe acelasi post ) in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu in sistemul bugetar buiavasi buiavasi in ce conditii se poate face cumul pensie cu salariu in sectorul bugetar? care este nivelul maxim al pensiei care poate fi cumulata cu salariul? (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu vioadel vioadel Care mai este prevederea legala privind cumulul pensiei (pensionar militar) cu salariul la o societate bugetara? (vezi toată discuția)