Tatal meu a fost ucis pe trecere de pietoni de o masina la 1 octombrie 2008. Pana acum nu avem nici o veste oficiala despre ce se intampla cu dosarul nostru, desi am formulat si plangere penala. Dureaza atat de mult toate astea? Este foarte clar ce s-a intamplat, avem martori care sustin vinovatia exclusiva a soferului si totusi dureaza asa mult?Cand s-ar putea incepe procesul?
Asteapta-te sa dureze un an chiar doi cercetarea penala.
Abia dupa aceea va fi trimis in judecata.
Inarmeaza-te cu rabdare, este totusi un proces greu, pentru omor din culpa.
Din ce am mai citit, am avea dreptul la daune materiale si morale. Cele materiale - dovedite cu chitante, iar cele morale - imi este greu sa ma gandesc - de fapt viata tatalui meu nu o pot "pretui", dar totusi, mai ales ca am avut parte de experiente f. neplacute si total nepotrivite situatiei cu cel vinovat - o atitudine sfidatoare si absolut nici o urma de regret sau cel putin dorinta de "intelegere" - ma gandesc ca, avand in vedere ca de fapt va lua doar o condamnare cu suspendare,macar cu ceva sa plateasca pt. toata suferinta ce a produs-o -ce sume se pot cere in astfel de situatii - cel putin ca ordin de marime...
in baza asigurarii RCA a soferului vinovat se poate obliga societatea de asigurari sa achite toate aceste sume. Pentru anul 2008 suma maxima cuprinsa in asigurarea RCA, pentru vatamari corporale si decese, in unul si acelasi accident, este de 750.000 Euro. Aceasta nu inseamna ca instanta va acorda automat aceasta suma. E importanta situatia de fapt, varsta tatalui, din cine e compusa familia ramasa, minoritatea copiilor, etc. In orice caz, exista si legislatia europeana care poate fi invocata in astfel de cazuri, practica judecatoreasca selectata, etc.
Se cere mult ( cu rezerva de rigoare, intrucat nu stiu daca dvs sunteti minora, daca mai aveti frati, daca mama lucra, etc.) as cere, argumentat, o suma cuprinsa intre 200.000 -300.000 lei pentru fiecare persoana ramasa ca daune morale, petntru a obtine, sa zicem, 1/2.
Daune morale
dunadaniel
In urma unui accident rutier au decedat cumnatul meu soacra si bunica mea.Toti trei se aflau in masina condusa de cumnatul meu regulamentar. As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Info
Cristian Podeanu
Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul unui accident in care a rezultat decesul unei persoane polita RCA despagubeste pentru daune morale cu ... (vezi toată discuția)