avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Titular II + PFA in acelasi timp - ce contributii se ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Titular II + PFA in acelasi timp - ce contributii se platesc

Buna ziua,
Un titular Intreprindere individuala si PFA (concomitent) ce contributii datoreaza la stat? Mentionez ca titularul nu are si calitatea de salariat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 11:27, 26 Aprilie 2013
Titularul unei intreprinderi individuale nu poate fi , in acelasi timp, si pfa.
Indiferent pentru care optati, veti plati impozitul pe venit de 16% pe norma de venit sau pe sistem real, contributie la sanatate 5,5% si contributie la pensie.
Am inteles! Multumes frumos!
Nu retin acum exact (de la cine am primit aceasta problema de rezolvat) daca era vorba de un titular II si membru IF, sau PFA si II, nu stiu exact care combinatie era :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii intreprindere individuala camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! Sunt PF inregistrata la finante ca agent asigurari cu retinere la sursa.As dori sa infiintez o intreprindere individua dar nu stiu ce contributii ... (vezi toată discuția)
Plata cass la ii cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua. Pana in luna ianuarie 2013, am avut deschisa o intreprindere individuala. In afara de aceasta am mai desfasurat activitatea de agent de asigurari, ... (vezi toată discuția)
Ce sa aleg: ii, if sau pfa? ankalupu ankalupu sunt studenta si vreau sa-mi fac o afacere, locul in care stau ar fi ideal o alimentara dar nu as vrea un srl.ce ar fi mai bine sa aleg ii, ifsau pfa? e ... (vezi toată discuția)