avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... terminare c.medical si pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

terminare c.medical si pensie de invaliditate

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi comunicati urmatoarea situatie.
Incepand cu data de 09.05.2013 -va inceta c.medical -(dupa un an si jumatate).
Am depus dosarul cu actele necesare comisiei de expertiza in vederea pensionarii si am fost programata pe data de 08.05.2013 in vederea incadrarii gradului de pensionare(gradul II).Problema este urmatoarea:
1-in cite zile se poate depune dosarul de la medicul expert la casa de pensiI?
2-avand in vedere ca sunt salariata - mai pot sa imi efectuez preavizul de 60 de zile? sau in ce conditii (se poate compensa cu bani ?,etc).
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: cameluja , utilizator 21:56, 26 Aprilie 2013
1) Pentru a beneficia de pensie de la data încetării calităţii de asigurat, adica de la 09.05.2013 - dosarul se depune în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale asupra capacităţii de muncă, în situaţia pensiei de invaliditate acordate persoanei care, la data emiterii deciziei medicale, are calitatea de asigurat.

2) Dvs nemaiavand drept de munca urmare incadrarii in gradul II de invaliditate, nu puteti beneficia in continuare de preavizul de care spuneti.
Va multumesc pentru raspunsul acordat.
Astazi am fost la angajator si mi sa spus ca nu este nici-o problema - chiar daca decizia de pensionare - va fi emisa cu data de 09.05.2013 . Mi sa mai spus ca nu este obligatoriu ca decizia de pensionare (grd.II) sa fie depusa imediat la casa de pensii si ca incepand cu 10.05.2013 imi pot efectua preavizul - urmand ca la terminarea lui (60zile) sa-mi depunn dosarul de pensionare la Casa de pensii.
Va rog inca-odata sa-mi spuneti daca este corect cea ce mi-a spus angajatorul deoarece imi este frica sa nu am probleme cu pensia...
Va multumesc mult si astept raspunsul d-voastra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate - plata retroactiva FratilaAlex FratilaAlex Buna ziua! Mama mea, in urma unor probleme de sanatate, si-a depus dosarul la Casa de Pensii in vederea pensionarii pe caz de boala. Dosarul a fost depus in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate patryk patryk Buna seara..Am fost diagnosticat cu doua boli care in final au dus la o decizie de pensionare medicala a medicului expert al asigurarilor sociale incepand cu ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie mihaijune mihaijune Pe data de 20.11.2015 mi-a fost emisa decizia de pensionare pe caz de boala de catre Comisia de expertiza a capacitatii de munca. Pana la data de 18.01.2016 ... (vezi toată discuția)