avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale spatiu comercial punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

spatiu comercial punct de lucru

Buna ziua

O S.C. vrea sa inchirieze un spatiu comercial in care sa desfasoare activitatea unui punct de lucru, magazin mixt. Spatiul este provenit din casa scarilor, prin construirea unui zid de delimitare. Spatiul este oferit de Asociatia de proprietari a blocului respectiv. Problema e ca spatiul respectiv nu este intabulat ca spatiu comercial. Apare ca spatiu comun al proprietarilor.
S.C. poate inchiria acel spatiu fara a avea probleme? Nu i se va cere la Oficiul Reg Com un act de proprietate al locatorului doar pentru spatiul in cauza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 07:37, 27 Aprilie 2013
Se poate. Registrul comertului nu cere dovada proprietatii spatiului(nu exista temei legal in acest sens) ci dovada folosintei spatiului. Prin urmare puteti incheia fara nicio problema un contract de inchiriere cu asociatia de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara spatiu comercial inchiriat de la asociatie de proprietari burcaionutz burcaionutz Am inchiriat un spatiu comercial de la o asociatie de proprietari. Problema e ca activitatea pe care vreau s-o desfasor in acest spatiu , necesita extras de ... (vezi toată discuția)
Acceptul locatarilor pentru infiintarea si desfasurarea activitatii societatilor comerciale la parter sorin12 sorin12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:sant proprietarul unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte,care are destinatia ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la registrul comertului pentru functionare magazin valentina370 valentina370 Buna ziua, lamuriti-ma va rog si pe mine ce documente trebuie sa duc la Registrul Comertului Alexandria ca sa imi emita autorizatie de functionare pentru un ... (vezi toată discuția)