avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extras de carte funciara spatiu comercial inchiriat de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extras de carte funciara spatiu comercial inchiriat de la asociatie de proprietari

Am inchiriat un spatiu comercial de la o asociatie de proprietari. Problema e ca activitatea pe care vreau s-o desfasor in acest spatiu , necesita extras de carte funciara. Spatiul mentionat a fost una din intrarile intr-o scara de bloc in trecut. De aproximativ 10 ani , acest spatiu ca are in jur de 10 mp a fost inchiriat unor diverse persoane. Pe spatiu respectiv nu exista nici intabulare si nici nu apare in cadastru. Cum as putea sa procedez ca sa-i scot extras de carte funciara ? De ce acte are nevoie asociatia de proprietari ca sa-i faca intabulare ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:52, 3 Februarie 2017
Ati inchiriat un spatiu ptr desfasurarea unei activitati comerciale si nu un spatiu comercial al asociatiei.
Asociatia de proprietari nu poate sa intabuleze si nici sa scoata niciun extras de carte funciara pentru niciu spatiu din imobil pentru simplul motiv ca asociatia nu este proprietarul niciun spatiu din imobil.
Asociatia de proprietari doar gestioneaza din punct de vedere administrativ partile comune ale imobilului.
Fiecare proprietar este si proprietarul unei cote parti indivize, cpi care este intabulata odata cu proprietatea individuala.
Trebuie sa incheiati un contract de inchiriere cu asociatia ptr spatiul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
cyan, moderator
Ca sa desfasor activitatea de schimb valutar, cei de la Ministerul Finantelor Publics o sa-mi ceara extras de carte funciara. Problema e ca langa spatiul pe care doresc sa-l inchiriez exista un alt spatiu in care isi desfasoara activitatea o alta casa de schimb valutar. Ordinul 664/2012 dupa care functioneaza casele de schimb valutar, spune ca nu pot exista la aceaasi adresa 2 puncte de schimb valutar. Cum pot face ca spatiului pe care doreac sa-l inchiriez sa-i fie atribuita o adresa putin diferita? De exemplu, unul sa se numeasca Republicii nr 9a si unul Republicii nr 9b.
In Bucuresti, peste 50% din casele din schimb valutar , isi desfasoara activitatea in spatii de la asociatii de proprietari, respectiv la intrarea in scari de bloc.
Cand ati inchiriat ati precizat asociatiei activitatea pe care o veti desfasura in scara blocului precum si faptul vati avea nevoie de extras de cf?
In contract este prevazuta obligatia asociatiei sa va puna dispozitie extras de cf ptr spatiul inchiriat? Nu cred!

Nu cunosc ce acte trebuie sa prezinte firma ptr activitate de schimb valutar dar de la asociatia de proprietari nu veti putea obtine vreodata ectrasul ptr simplul motiv pe care vi l-sm precizat anterior, asociatia nu este "proprietarul" spatiului ci doar administreaza "proprietatea comuna".
Iar de schimbat nr postal nici sa nu va ganditi ca ar exista aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un spațiu comun al asociației de proprietari în spațiu comercial? STOIAN VIOREL STOIAN VIOREL Buna! In calitate de chirias pers juridica(SRL)al unui spatiu aflat in condomeniu al asociatie de proprietarii trebuie sa obtin acordul de fctionare de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Spatiu comercial punct de lucru Mihail Preda Mihail Preda Buna ziua O S.C. vrea sa inchirieze un spatiu comercial in care sa desfasoare activitatea unui punct de lucru, magazin mixt. Spatiul este provenit din casa ... (vezi toată discuția)