avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare spatiu comun din bloc.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare spatiu comun din bloc.

Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: impexrom , utilizator 11:27, 10 Aprilie 2011
Pai cred ca tb sa va indreptati pasii din etaj in etaj din ap in ap sa va convingeti TOTI vecinii ce afacere vor face cand ei, Asociatia de proprietari va vor vinde acest spatiu. Si binenteles faceti-le o oferta pe care sa nu o poata refuza.
Aveţi nevoie de acordul autentic al fiecărui proprietar din condominiul respectiv, iar apoi un contract de vânzare-cumpărare autentic cu asociaţia de proprietari la care va fi anexat acordul fiecărui coproprietar, contract ce va fi întabulat în cf.;)
Pe langa contractul de vanzare-cumparare incheiat cu Asociatia, este necesar si un act de iesire din indiviziune al acestui spatiu comun sau este suficient doar contractul mentionat anterior ?

Multumesc.
Asociatia de proprietari nu are ce cauta in ecuatia asta!!!! Asociatia se constituie doar pentru buna administrare a proprietatii, dar nu este ea insasi proprietara vreunui spatiu din imobil; nu aveti nevoie nici macar de acordul asociatiei pt a cumpara un spatiu proprietate comuna.
Aveti doua variante: fie va luati vecinii (doar cei de pe scara dvs.) pe rand la notariat sa semneze ca va vand cota-parte din uscator, iar cand vor fi semnat toti deveniti proprietar exclusiv; fie incheiati contracte de vanzare-cumparare sub semnatura privata cu fiecare din ei, iar dupa ce le adunati pe toate, deschideti actiune in instanta de iesire din indiviziune. Aceasta ultima varianta e mai putin costisitoare, dar e un pic mai de durata. Dar, pana la finalizarea procedurii, ca sa va puteti totusi folosi de uscator, ati putea incheia un contract de inchiriere (pt acesta, fiind vorba de un act de administrare, aveti nevoie de acordul doar a 50%+1 din vecini).
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2008
Lorena Chirila, Avocat
Îmi cer scuze! Am postat azi noapte târziu mesajul şi nu am fost prea coerentă. Nu se încheie contract de vânzare cu asociaţia de proprietari care nu are calitate.
Se încheie contract de vânzare-cumpărare a spaţiului respectiv cu toţi proprietarii condominiului care vă vor vinde fiecare cota-parte ce o deţin din acest spaţiu - p.u.c.
Dacă uscătoria este folosită de mai multe scări, se vor obţine toate semnăturile proprietarilor de pe toate scările blocului. Dacă fiecare scară de bloc are câte o uscătorie, veţi obţine semnăturile proprietarilor de pe scara respectivă.
Trebuie să scoateţi un extras cf de informare din care să vedeţi cine sunt coproprietarii acestui spaţiu, pentru că în cazul în care veţi încheia contract de vânzare numai cu proprietarii de pe o scară, iar uscătoria aparţine şi celor de pe alte scări, vi se va respinge acţiunea de ieşire din indiviziune şi nu vă veţi putea intabula dreptul de proprietate care nu va fi unul exclusiv asupra acelui spaţiu.
În urma introducerii unei acţiuni de ieşire din indiviziune, se va da nr. top nou uscătoriei, aceasta fiind înscrisă distinct în cf şi va fi radiată din p.u.c. ale condominiului.;)

Alte discuții în legătură

Cum se verifica daca e intabulata o propritate comuna pe cote parti ? spiridus spiridus Buna seara, Daca o proprietate comuna s-a vandut si este intabulata in CF, aici vor fi doar cotele cumparata intabulate sau toata proprietatea ? De exemplu ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie bloc mroby mroby Buna ziua, Apelez din nou la voi cu o problema. Locuiesc la etajul IV al unei scari, iar langa mine se afla uscatoria scarii. Intrebarea mea ar fi, care a ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)