avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare uscatorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare uscatorie bloc

Buna ziua,
Apelez din nou la voi cu o problema.
Locuiesc la etajul IV al unei scari, iar langa mine se afla uscatoria scarii.
Intrebarea mea ar fi, care a fi metoda cea mai simpla prin care as putea intra in posesia uscatoriei in cazul in care as pune la punct scara pentru aceasta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pintid , utilizator 16:38, 25 Octombrie 2011
De curand a aparut legea 170/2010 care permite instrainarea unor spatii din proprietatea comuna cu acordul a 2/3 dintre proprietari. Hotararea se ia in AG, se consemneaza in PV si de aici incolo se pot incepe demersurile de vanzare-cumparare.
Pretul spatiului respectiv trebuie sa fie de asa natura incat suma lui sa fie multumitoare si impartita tuturor celorlalti proprietari, chiar si acelora care nu au fost de acord.

Nu puteti sa obtineti acel spatiu numai pe baza unei conventii de prestari de servicii pentru asociatie, va trebui sa platiti cu bani reali spatiul cumparat.
Buna,
In cazul in care, in urma adunarii generale, sa hotarat asupra vanzarii spatiului respectiv, antecontractul de vanzare cumparare, se face intre Asociatia de Proprietari reprezentat prin presedinte si mine?


Multumesc anticipat!
Nu, asociatia de proprietari nu are proprietati pe care le poate vinde, ea numai administreaza proprietatea comuna a tuturor proprietarilor.

Contractul trebuie sa-l faceti cu ceilalti proprietari, la notar.
Vanzarea este valabila daca 2/3 dintre proprietari accepta sa va vanda din cota-parte a lor din uscatorie.
Buna ziua.As dori sa cumpar uscatoria blocului,care este lipita de peretele apartamentului meu.Stiu ca acest subiect a mai fost dezbatut si am citit cateva posturi,dar pe 21 iulie a fost data legea 170/2010 care reglementeaza si sper eu simplifica iesirea din coproprietate a unor spatii comune.Vreau sa spun ca m-am inteles cu vecinii si le-am oferit un pret corect.As vrea sa stiu care este procedura cea mai simpla,in lumina noii legi.Problema care o intampin este ca un vecin e plecat din tara,si se intoarce peste o luna,dar atunci pleaca alt vecin din tara,altii nu au facuta succesiune,etc.Pana acum trebuia sa faci cu toti odata actele si fiecare avea drept de veto.As vrea sa stiu daca se poate sa fac acte cu 2 treimi din ei acum,in speta cu cei care au actele de proprietate in regula ,iar cu ceilalti sa fac atunci cand vor fii in tara sau vor avea actele in regula.Daca mi-ar putea explica cineva pasii care trebuie urmati,ca pentru un om fara cunostinte juridice!Multumesc
Sfatul meu este sa mergeti la un notar si sa vedeti care este cea mai scurta cale sa intrati in posesia acelei uscatorii.
Cu acel vecin puteti regla situatia cand se intoarce. Important este sa indepliniti 2/3 fara prezenta domniei sale.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
Armenteros, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpara uscatoria scarii blocului? mihaellav mihaellav Buna ziua .Avem un apartament cu 2 camere care are peretele dinspre bucatarie si holul nostru interior vecin cu uscatoria scarii blocului .Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)