avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare uscatorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare uscatorie bloc

Buna ziua,
Apelez din nou la voi cu o problema.
Locuiesc la etajul IV al unei scari, iar langa mine se afla uscatoria scarii.
Intrebarea mea ar fi, care a fi metoda cea mai simpla prin care as putea intra in posesia uscatoriei in cazul in care as pune la punct scara pentru aceasta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pintid , utilizator 16:38, 25 Octombrie 2011
Nici un notar din oras nu a vrut sa intocmeasca actele pe motiv ca nu este uscatoria inscrisa in cf si nu este facuta iesirea din indiviziune, pt ca fiecare locatar sa poata vinde cota parte care ii revine.
Am vorbit si cu un topograf pentru a face demersurile necesare inscrierii in cf si dezmembrarii dar acesta spune ca trebuie sa aiba acordul tuturor locatarilor pentru a putea face iesirea din indiviziune(nu poate depune documentatia fara copia de buletin a tuturor locatarilor).
O varianta sugerata de topograf ar fi sa intru in posesia uscatoriei prin hotarare judecatoreasca, dar nu vreau sa risc sa raman in indiviziune cu vecinul care nu vrea sa vanda.
Asociatia de proprietari si presedintele nu au nici un amestec in toata povestea, ei neavand nici un drept de proprietate asupra uscatoriei.
Aveti vreo sugestie in ceea ce priveste mersul in instanta?eventual un caz asemanator terminat favorabil? chiar daca as intra in posesia celor 9 din 10 parti pot sa il oblig cumva sa vanda partea lui sau raman pe veci cu el de gat si nu pot folosi spatiul dupa bunul meu plac?
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
pintid, utilizator
Eu va sugerez alta modalitate prin care sa folositi acel spatiu, sigur ca nu "dupa bunul plac", asa cum spuneti ci ca orice spatiu de locuit dintr-un bloc, adica in intelegere cu vecinii.
Conform legii 230/2007:
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Asa ca in baza acestei prevederi este suficient acordul majoriatii (50%+1) si al celor direct afectati (sus, jos, stanga, dreapta). Puteti incheia un contract de concesiune pe 49 de ani contra unei sume ce o achitati asociatiei acum sau in stil chirie (lunar sau anual).
Contractul se incheie intre asociatie (reprezentata de presedinte) si dumnaevoastra.
Un contract de concesiune va da dreptul sa-l amenajati, sa faceti modificari construictive pe baza de proiect ca si cum ati fi proprietar.
Eu cred ca fata de dorinta multora de asi rezolva spatiul locativ cu uscatorul comun, acesti doritori nu ar mai trebui sa mai framante pamantul degeaba si sa inteleaga ca mai degraba renteaza mai bine sa vanda apartamentul in care locuiesc si sa isi cumpere altul cu mai multe camere in alta parte.:thumbdown:
putin mai greu cu mutatul in cazul meu. in apartamentul care are perete comun cu uscatoria functioneaza un cabinet medical si spatiul castigat in plus ne-ar ajuta sa ne extindem. nu stau in apartament cu 2 camere si m-am terzit peste noapte cu 5 copii si m-am gandit sa le fac dormitor in uscatorie. daca as putea sa imi adun jucariile intr-o geanta si sa ma mut as face-o dar e putin mai complicat de atat.
speram sa primesc solutii concrete la problema cu care ma confrunt ,eventual chiar cazuri asemanatoare, cum de nu se pune in aplicare o lege data, se contrazice asta cu codul civil?
....sa ma mut. merci mult dar pt solutia asta nu cred ca merita sa ne pierdem timpul nici eu nici altii care citesc si scriu pe forumul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpara uscatoria scarii blocului? mihaellav mihaellav Buna ziua .Avem un apartament cu 2 camere care are peretele dinspre bucatarie si holul nostru interior vecin cu uscatoria scarii blocului .Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)