avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot cumpara USCATORIA scarii blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot cumpara USCATORIA scarii blocului?

Buna ziua .Avem un apartament cu 2 camere care are peretele dinspre bucatarie si holul nostru interior vecin cu uscatoria scarii blocului .Am dori sa stim daca am putea cumpara uscatoria , care ar fi pasii ,conditiile ce ar trebui respectate pentru a intra in posesia ei legal.Mentionam ca aceasta se afla la etajul 4 din 4 , si momentan este folosita doar de 4 familii ,restul fiind apartamente date la inchiriat sau care nu folosesc uscatoria deloc.Deasemenea , in scara noastra sunt 5 garsoniere,3apartamente cu 3 camere si restul sunt cu 2 camere.
Intentionam sa o cumparam si vroiam sa stim dc despagubirea acordata fiecareia sa fie identica sau diferentiata in functie de nr.camerelor?Este absolut necesar acordul tuturor vecinilor sau este suficient al jumatatii + 1? Daca doar un apartament nu este de acord se mai poate face cumpararea? Toti locatarii trebuie dusi in fata notarului sau este suficient un tabel cu semnaturile vecinilor?
Si apoi ce ar mai fi de facut?
Cu deosebita consideratie ,M
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:53, 28 August 2011
E necesar acordul scris al tuturor locatarilor de pe scara respectiva.
In principiu ar trebui sa fie toti de acord deoarece le cumparati tuturor cota-parte pe care o au in uscatorie.
Prin legea 170/2010, al carei text il gasiti in primul topic din sectiunea nostra, Documentatie specifica asociatiilor de proprietari, va trebuie acceptul a 2/3 dintre proprietari, numa' ca la cumparare, la notar, ar trebui sa va duceti cu toti proprietarii.

E de intrebat notarul cum accepta, in ce conditii, sa faca actul de v/c si apoi sa negociati problema in cadrul asociatiei.

In cazul in care ati reusi sa o cumparati nu puteti face modificari de structura, in sensul daramarii de pereti despartitori, care nu sunt de rezistenta, fara a obtine autorizatie de la primarie.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
elga50, moderator
este necesar acordul a 2/3 din proprietarii de pe scara. Nici vorba de tabel, trebuie act notarial.

Cititi si acest topic
www.avocatnet.ro/content/for...

este o contradictie...Constitutia garanteaza dreptul la proprietate...Daca apare un nou proprietar ,acesta poate solicita revenirea spatiului la forma initiala.
Pai daca proprietatea e vanduta ce sa mai revendice noul proprietar? Praful de pe toba?

Alte discuții în legătură

Extinderea apartamentului pe casa scari petrecristinel petrecristinel Problema la care doresc sa primesc un raspuns este legata de uscatorie care a fost cumparata in 2007 de vecinul de palier.Mentionez ca uscatoria este perete ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie bloc mroby mroby Buna ziua, Apelez din nou la voi cu o problema. Locuiesc la etajul IV al unei scari, iar langa mine se afla uscatoria scarii. Intrebarea mea ar fi, care a ... (vezi toată discuția)