avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... extinderea apartamentului pe casa scari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

extinderea apartamentului pe casa scari

Problema la care doresc sa primesc un raspuns este legata de uscatorie care a fost cumparata in 2007 de vecinul de palier.Mentionez ca uscatoria este perete comun si cu mine si cu vecinul.Pentru vinzarea acesteia am fost nevoit sa semnez un act la notar ca sunt de acord cu citez din delaratie "sa execute,sa edifice,sa realizeze o cale de acces intre apartamentul nr.19 si uscatoria aflate la etajul 4 al acestei scari",initial fiind vorba ca-si face acces prin spargerea peretelui de la bucatarie.Vecinul dorind ca spatiul de pe casa scarii din dreptul usii de la uscatorie si apartamentul sau sa-si construiasca o alta intrare,mie obstructionindu-mi accesul in apartament(spatiul casa scari impartindul la 4) plimbindu-se si facind masuratori cu niste "doamne proiectante".este posibil sa realizeze aceasta lucrare?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
petrecristinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:58, 29 Iulie 2009
Nu, nu este posibil. Aici functioneaza zicerea: "Ii dai un deget si-ti ia toata mana...", in curand o sa puna stapanire pe tot holul etajului 4, daca nu va opuneti porcariei pe care o face. Reclamatie la Primarie!!!
........................
Sunt curioasa, va rog, daca puteti sa-mi spuneti: la notar ati facut un act de vanzare-cumpare pe cota-parte indiviza pe care o detineati inainte de "cumpararea" de catre vecinul Dv. a uscatoriei? Pentru ca in acea uscatorie aveati si Dv. o bucatica de proprietate. Ati vandut-o legal? Daca nu, atunci ori nu e vanzare, ori vanzarea s-a facut abuziv.
.......................
In cazul in care uscatoria a fost data numai spre folosinta nu avea voie nici macar sa taie vreo bucatica de perete niciunde, necum sa mai faca si intrare separata in plus fata de ce i s-a dat in folosinta.
Si eu sunt curios daca chiar a cumparat acea uscatorie, si daca da de la cine? de la toti proprietarii care sunteti in bloc (este proprietate comuna).
Si in cazul folosintei/chiriei se pot face modificari constructive daca proprietarii si-au dat acordul pentru acest lucru prin actul de inchiriere (sau separat) - unde trebuie specificat si intoarcerea la situatia initiala la finalizarea contractului sau renuntarea la despagubiri pentru imbunatatirile aduse (ca sa nu va treziti ca plattiti toti "imbunatatirile" lui la final de inchiriere).
~ Conținut șters la cerere ~
Am semnat un tabel cu care a venit administatorul ca suntem de acord cu vinzarea uscatoriei.La notar am semnat doar o declarie "sunt de acord ca dl. X ,cumparatorul Uscatoriei de pe scara X,a bl.X,sa execute,sa edifice,sa realizeze o cale de acces intre apartamentul nr.x,proprietatea sa si Uscatoria aflate la etajul 4 al acestei scari.Dau prezenta declaratie spre a servi la nevoie la organele competente".de alt act nu stiu,poate a semnat administratorul!
Sa inteleg ca actul de vanzare-cumparare a fost facut cu asociatia in baza tabelului cu semnaturi? Totusi nu asociatia este proprietara ci fiecare in parte, asociatia are doar functie de reprezentare a proprietarilor. Oare este valabil acel contract? Astept pareri.

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc cos27 cos27 buna ziua ,va rog f mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema .Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje ,la etajul 4 este situata uscatoria pe care vecinii ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)